Detalii despre cele 14 curse aeriene pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova. Precizările ministrului de Externe
Full Article 3 minutes read

Detalii despre cele 14 curse aeriene pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova. Precizările ministrului de Externe

Orarul celor 14 curse aeriene pentru repatriarea cetățenilor Republicii Moldova va fi publicat în după amiaza zilei de astăzi. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ministerului de Externe în cadrul unui briefing de presă din 3 aprilie.

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a reiterat că prioritatea vor avea minorii, studenții, persoanele aflate în dificultate și cele cu probleme de sănătate.

„Cetățenii care vor fi selectați vor fi contactați personal și informați despre modalitatea de cumpărare a biletelor avia. Celelalte detalii vor fi comunicat prin canale oficiale, de către Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), operatorii avia selectați, misiunile diplomatice”, a precizat Oleg Țulea.

Ministrul de Externe a reiterat apelul către toți cetățenii interesați, de a se informa numai din sursele oficiale. Acesta s-a referit și la cazul moldovenilor care au rămas blocați în aeroportul din Praga și a celor din Paris.

„Nu a fost o problemă creată de guvern sau de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar ținem mult la cetățenii noștri, de aceea am ajutat acești cetățeni să ajungă acasă. Repet: pentru zborurile respective, agentul economic a vândut bilete fără a fi autorizat de Comisia Situații Excepționale. Nu vreau să cred, dar ceea ce se întâmplă mă pot face să cred că a fost făcut cu rea intenție”, a spus Țulea.

Secretarul de satat al Ministerului de Externe, Eugeniu Revenco, a precizat că Autoritatea Aeronautică Civilă negociază graficul și prețul biletelor pentru cele 14 rute noi care vor fi operate în următoarele două săptămâni. Informația exactă despre ziua zborurilor va fi publicată pe paginile și site-urile ambasadelor din țările în care vor fi efectuate zborurile în această după-amiază.

În cadrul fiecărei curse vor fi disponibile între 180 și 220 de locuri, în funcție de dimensiunea navei și numărul de solicitări.

Secretarul de stat a ținut să precizeze pentru cetățenii moldoveni care sunt stabiliți în străinătate, că guvernul Republicii Moldova își propune să repatrieze persoanele aflate în dificultate, nu pe cele care vor să vină într-o scurtă vacanță de Paști și a accentuat că nu se știe dacă vor fi organizate ulterior zboruri din Chișinău spre alte țări.

Din 18 martie până în 5 aprilie au fost efectuate circa 24 de rute charter aprobate de Comisia Situații Excepționale.

În perioada 15 martie – 2 aprilie 2020 au fost repatriația aproximativ 4 800 de cetățeni moldoveni din mai multe țări.

Amintim că Comsia Situații Excepționale a aprobat, joi, 2 aprilie, încă 14 curse charter pentru cetățenii Republicii Moldova care vor să se întoarcă în țară. Acestea vor fi operate în perioada 6-19 aprilie, însă data exactă a fiecărui zbor nu a fost anunțată.

Lista zborurilor o găsiți AICI.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook pentru a urmări cele mai recente informații.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: