„Dezinformează opinia publică”. Renato Usatîi, acționat în judecată de o rețea de farmacii
Full Article 2 minutes read

„Dezinformează opinia publică”. Renato Usatîi, acționat în judecată de o rețea de farmacii

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a fost acționat în judecată de către reprezentanții rețelei de farmacii Felicia. Aceștia îl acuză pe primarul de Bălți de defăimare.

Reacția vine după ce, în cadrul ediției din 21 ianuarie a emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Renato Usatîi a declarat:

„Socialiștii pregătesc să pună la cale o schemă foarte murdară de a lua sub control piața de medicamente din R. Moldova. Această schemă a fost deja coordonată cu Dodon. Vladimir Andronachi s-a întâlnit deja de două ori în Istanbul cu Plahotniuc. Recent, Plahotniuc s-a întors iarăși în Istanbul. Ei au vorbit și cu Șor. Acest grup planifică, până la sfârșitul lunii, să cumpere una dintre cele mai mari rețele de farmacii din Moldova. Asta este legea de la miez de noapte cu farmaciile mobile. Ei vor să vândă medicamente aduse prin contrabandă”.

Recent, Consiliul Concurenței a anunțat că analizează intenția grupului Felicia de a prelua grupul Gedeon Richter, informație confirmată și de grupul de farmacii Felicia. Reprezentanții companiei subliniază, însă, că procesul de fuziune a fost lasat acum un an.

„În vederea informării corecte şi obiective a opiniei publice, grupul de Farmacii Felicia confirmă inițierea negocierilor în vederea achiziției companiilor Întreprindere Mixtă moldo-ungară „RihPanGalFarma” SRL și „Gedeon Richter – Rețea farmaceutică” SRL. Vă informăm că procesul de fuziune a fost lansat bilateral acum un an, este unul transparent, cu respectarea tuturor etapelor și normelor legislative ale Republicii Moldova, aflat la etapa obținerii autorizațiilor din partea statului”.

Prin urmare, reprezentanții rețelei Felicia susțin că opinia publică este dezinformată prin declarații ca cele făcute de Renato Usatîi:

„Reieșind din faptul că acest proces este utilizat pentru crearea capitalului politic de o serie de persoane, care intenționat dezinformează opinia publică, compania anunță că de la prima distorsiune a acestei informații a recurs la toate instrumentele juridice și l-a acționat în judecată pe domnul Renato Usatâi pentru defăimare. Prin comunicarea respectivă declarăm că rețeaua de farmacii Felicia nu are relații de orice fel cu persoanele politice, iar asocierea cu acestea poate fi considerată drept atac la imaginea companiei”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: