Directorul unui liceu din Drochia ar putea fi noul deputat al PAS. Biografie și avere
Full Article 2 minutes read

Directorul unui liceu din Drochia ar putea fi noul deputat al PAS. Biografie și avere

Iurie Melinte, directorul unui liceu din Drochia, ar putea fi noul deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Se întâmplă după ce Galina Sajin a depus o cererea de demisie din funcția de parlamentar, invocând „motive personale”.

Noul deputat al partidului de guvernare ar putea fi Iurie Melinte. Informația a fost confirmată de Adriana Vlas, reprezentanta formațiunii politice. Melinte este al 80-lea în lista de supleanți a PAS. Conform procedurii, Comisia Electorală Centrală urmează să propună Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat în Parlament a candidatului supleant, Iurie Melinte. 

Melinte, născut în anul 1962, locuiește în Drochia. Acesta, începând cu anul 2018 și până în prezent, deține funcția de director al Liceului Teoretic „B.P. Hasdeu”. Anterior, în perioada 2015 – 2018, a fost profesor la același liceu. A fost profesor și în perioada 1991 – 2012. Din 2012 până în 2015 a deținut funcția de șef Direcție Învățământ, Tineret și Sport, CR Drochia. Iar în perioada 1990 – 1991 a fost învățător la Instituția Publică Liceul Teoretic Rus nr.3 din Drochia.

Melinte a absolvit Academia de Administrare Publică, studii de master.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2022, Melinte a declarat un salariu obținut la Liceului Teoretic „B.P. Hasdeu” în valoare de 232 283.88 MDL, dar și un salariu al soției – obținut la Instituția Publică Liceul Teoretic Rus – în valoare de 221 260.66 MDL.

El a declarat și salariu de la Direcția Educație Drochia – 5000 MDL. La categoria bunuri imobile, Melinte a declarat 4 terenuri agricole, două apartamente, o casă de locuit, un autoturism de model Skoda Superb.

Amintim că la început de an școlar, NewsMaker a relatat povestea de viață a directorului Liceului B.P. Hasdeu din Drochia Iurie Melinte. Acesta ne-a povestit cum încearcă să aducă schimbare, păstrând în același timp tradițiile, despre cum crede că ar putea fi îmbunătățită imaginea pedagogului și cum este să alergi 95 km și să-ți restartezi creierul.

***

Amintim, Galina Sajin a depus o cerere de demisie din funcția de parlamentar, invocând „motive personale”. Solicitată de NewsMaker pentru mai multe precizări cu privire la cererea de demisie, Galina Sajin a declarat: „Mi-am prezentat demisia din cauza circumstanțelor personale care nu-mi permit exercitarea atribuțiilor”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: