(DOC) GMG Production, compania lui Plahotniuc care deținea mai multe posturi TV și radio, a intrat în insolvabilitate
Full Article 2 minutes read

(DOC) GMG Production, compania lui Plahotniuc care deținea mai multe posturi TV și radio, a intrat în insolvabilitate

Compania General Media Group (GMG), o companie a oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, a intrat în insolvabilitate. Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a admis la începutul lunii aprilie cererea Finpar Invest, o altă companie a oligarhului, privind intentarea procedurii, iar ulterior a constatat insolvabilitatea GMG, scrie TV8.

Administratorului GMG, Sergiu Latîș, i-a fost ridicat dreptul de a administra compania, iar în locul acestuia a fost desemnat un administrator autorizat – Anatolie Gîndea.

Decizia privind constatarea insolvabilității a fost pronunțată în data de 3 aprilie de magistratul Judecătoriei Chișinău, sediul central, Vitalie Stratan. Solicitarea privind declararea insolvabilității a fost făcută de Finpar Invest, compania care oferă în locațiune companiei GMG încăperi din sediul situat pe strada Ghioceilor. Instanța a constatat că General Media Group are față de Finpar Invest o datorie în sumă de 24.798.725 de lei, fapt confirmat inclusiv prin facturile fiscale emise și semnate. Finpar Invest a somat GMG Production să stingă integral datoria acumulată, însă aceasta a fost plătită doar parțial deocamdată.

Conform situației din data de 20 martie 2023, GMG Production ar avea față de bugetul public național datorii în sumă de 1.197.265 de lei.

Și conturile bancare ale companiei sunt aproape goale. Instanța a făcut trimitere la informațiile furnizate de maib că soldurile în conturile deschise sunt de puțin peste 2 mii de lei și 149 de euro.

Hotărârea este definitivă, dar poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile de la data pronunțării dispozitivului.

(DOC) GMG Production, compania lui Plahotniuc care deținea mai multe posturi TV și radio, a intrat în insolvabilitate

Rise.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: