DOC S-au schimbat regulile. Lucrătorii medicali, fără doza booster, nu vor beneficia de 16 000 lei în caz de infectare
Full Article 2 minutes read

DOC S-au schimbat regulile. Lucrătorii medicali, fără doza booster, nu vor beneficia de 16 000 lei în caz de infectare

Lucrătorii medicali care nu s-au vaccinat la șase luni după cursul complet de vaccinare nu vor putea beneficia de indemnizația unică de 16 000 de lei. În acest sens, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a expediat o circulară prin care îi anunță pe administratorii instituțiilor medicale despre noile modificări.

Potrivit documentului, vaccinat împotriva COVID-19 se consideră personalul imunizat cu schema completă de vaccin anticovid (2 doze sau Janssen – 1 doză). În cazul în care de la ultima doză de vaccin au trecut mai mult de 180 zile, doza booster este obligatorie.

În circulară se mai menționează că indemnizația de 16.000 lei se acordă o singură dată și poate fi achitată în termen de 12 luni de la data confirmării infectării cu COVID-19.

De menționat că Ministerul Sănătății, în baza demersurilor prezentate de instituțiile medico-sanitare publice, examinează și sistematizează listele nominale respective și estimează volumul mijloacelor financiare necesare pentru plata indemnizațiilor unice.

Listele se prezintă lunar, până la data de 10 a fiecărei luni următoare celei de gestiune. După aprobarea hotărârii Guvernului cu privire la alocarea mijloacelor financiare, Ministerul Finanțelor alocă sumele respective fondatorilor instituțiilor medico-sanitare publice.

În perioada 2020-2021, de indemnizație unică de 16 mii de lei au beneficiat 17,7 mii de lucrători medicali.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: