Dodon: „Sunt în egala măsură gata să susțin atât actuala guvernare, cât și o altă formulă guvernamentală, în care un rol mai important să-l aibă PAS si PPDA”
Full Article 3 minutes read

Dodon: „Sunt în egala măsură gata să susțin atât actuala guvernare, cât și o altă formulă guvernamentală, în care un rol mai important să-l aibă PAS si PPDA”

Președintele Igor Dodon a declarat că în următoarele zile va invita la discuții partidele politice antioligarhice, în contextul în care coaliția de guvernare a rămas fără majoritate parlamentară. Mai mult, șeful statului a declarat că este pregătit „să susțin atât actuala guvernare, cât și o altă formulă guvernamentală, în care un rol mai important să-l aibă PAS si PPDA”. Totuși, acesta a menționat că lipsa unui număr suficient de voturi nu reprezintă încă o criză politică.

„Ca să curmăm din rădăcină planurile lui Plahotniuc și Șor, e nevoie ca PSRM, PAS, PDM și PPDA să dea dovadă de responsabilitate politică, să caute împreună cele mai bune soluții pentru ca în Parlamentul Republicii Moldova să nu fie instaurat haosul și anarhia”, a declarat Dodon. Acesta susține că „există soluții pentru ca țara să nu revină la dezastrul în care se afla acum un an”.

Dodon a declarat că se va opune „oricărei construcții politice care s-ar putea face împreună cu partidele lui Șor și Plahotniuc”.

„Știu că există anumite neînțelegeri politice chiar și între partidele sănătoase din Parlament, acestea însă nu pot fi mai presus de interesul cetățenilor. Eu sunt în egala măsură gata să susțin atât actuala guvernare, cât și o altă formulă guvernamentală, în care un rol mai important să-l aibă PAS si PPDA, dacă aceste partide se simt cu adevărat pregătite să își asume responsabilități în gestionarea actualei crize sanitare și economice”, a spus Dodon.

În același timp, Dodon susține că „activitatea Parlamentului și a Guvernului se poate desfășura eficient și în lipsa unei majorități politice formalizate, partidele antioligarhice pot agrea punctual care proiecte sunt în interesul cetățenilor și necesită a fi susținute”.

Totodată, șeful statului ar putea susține și ideea celor de la PAS, privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate, „dacă se avansează în punerea ei în practică”.

În contextul în care există mai multe opțiuni, Dodon a anunțat că va invita la dialog politice antioligarhice din parlament.

Mai mult, Dodon a avertizat că „dacă însă se va ajunge la blocarea activității actualului guvern sau la demiterea lui, la lăsarea țării fără guvernare, responsabili în fața cetățenilor vor fi cei care împreună cu Plahotniuc și Șor au participat la instaurarea haosului și la punerea în pericol a cetățenilor”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: