Drama cuplului ucis în exploziile din România: Soțul femeii care a murit după deflagrație a făcut infarct când a văzut cât de grav era rănită
Full Article 2 minutes read

Drama cuplului ucis în exploziile din România: Soțul femeii care a murit după deflagrație a făcut infarct când a văzut cât de grav era rănită

Doi oameni au murit în urma exploziei din localitatea Crevedia, în apropiere de capitala României, București. Este vorba despre doi soți, care au decedat într-un interval de 13 ore. Bărbatul a murit primul. A făcut infarct atunci când a văzut cât de grav rănită este soția lui, scrie Digi24.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (IGSU), Raed Arafat, a confirmat decesul femeii, din cauza arsurilor.

„Primul deces – soțul doamnei. A făcut infarct la fața locului și nu era ars. De data asta, din cauza arsurilor primului deces, care e soția celui decedat ieri. A avut peste 95% suprafață arsă”, a declarat Raed Arafat.

Fiica celor doi soți a venit cu un mesaj pe o rețea de socializare, scrie G4media: „Părinții mei, ați vrut să plecați amândoi prea devreme. Ne-ați lăsat singuri…”.

Cei doi soți locuiau într-o casă aflată lângă stația unde a avut loc explozia. Locuința lor a fost distrusă. Potrivit surselor Digi24.ro, 11 pacienți cu arsuri grave în urma exploziilor de la Crevedia au ajuns la spitale din străinătate.

De menționat că potrivit presei de peste Prut, bilanțul exploziei depozitului ilegal de GPL din Crevedia s-a soldat, în total, cu 56 de răniți și 2 morți. În urma deflagrației, opt case au fost distruse de explozii și 11 au fost afectate parțial. Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a transmis pe 27 august condoleanțe familiei victimei și gânduri de vindecare pentru cei răniți.

„Suntem alături de România în aceste momente dificile. Guvernul Republicii Moldova va oferi tot sprijinul necesar”, a scris oficialul moldovean pe Twitter.

Din primele informații, incendiul ar fi fost declanșat din pricina unei neglijențe grave. Există bănuiala că un angajat al stației GPL ar fi încercat să transfere gazul petrolier lichefiat dintr-o cisternă mai mare într-una mai mică, iar în timpul operațiunii s-ar fi produs o fisură la furtun. Nu este exclus ca în acel moment muncitorul să fi ținut în mână o țigară aprinsă. Sunt ipotezele pe care procurorii trebuie să le investigheze pentru a lămuri cauzele dezastrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: