VIDEO Exploziile din Crevedia, la 30 de km de București: numărul persoanelor rănite a crescut
Full Article 2 minutes read

VIDEO Exploziile din Crevedia, la 30 de km de București: numărul persoanelor rănite a crescut

58 de persoane au suferit răni urmare a exploziilor puternice din comuna Crevedia, la 30 de km de București. Iar o persoană a decedat din cauza unui infarct, scrie Euronews

Două explozii au avut loc, pe 26 august, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Presa română scrie, cu referire la autorități, că o persoană a murit din cauza unui infarct, nu în urma unor arsuri. Iar 58 de persoane s-au prezentat în total la spital.

Autoritățile române au activat Mecanismul European de Protecție Civilă – 4 răniți au fost transferate în Italia și Belgia.

Digi24 menționează că 39 de pompieri se numără printre victimele rănite. 10 oameni sunt în stare gravă. Totodată, trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de metri.

Președintele României Klaus Iohannis a scris pe rețelele de socializare că „o nouă tragedie a zguduit România”.

„Sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament”, a menționat Iohannis.

În ajun, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România Raed Arafat declara că există temere că cele două explozii ar putea fi urmate de o a treia, „la o cisternă care este la distanță”. El mai anunța că 26 de pompieri au fost răniți în urma exploziilor, iar unul se află în stare gravă. În total, se menționa în ajun, că 33 persoane au fost rănite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: