„Expulzarea profesorilor turci”: Cauza penală împotriva lui Stoianoglo a fost reluată
Full Article 1 minutes read

„Expulzarea profesorilor turci”: Cauza penală împotriva lui Stoianoglo a fost reluată

Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție Elena Cazacov a anulat ordonanța procurorului care a refuzat să înceapă urmărirea penală în privința lui Alexandr Stoianoglo, vizat în plângerea fostei deputate a Paltformei DA Inga Grigoriu. Anunțul a fostă făcut pe 7 februarie, de serviciul de presă al Procuraturii.

„La 04 februarie 2022, procurorul șef interimar al Procuraturii Anticorupție fiind împuternicit de către Consiliul Superior al Procuraturii (CSP) de a examina în ordinea controlului ierarhic superior, plângerea ex-deputatei în Parlamentul Republicii Moldova Inga Grigoriu, a dispus anularea ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale din 22 decembrie 2021, emisă de procurorul desemnat de CSP, Andrei Balan în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, fiind pornită urmărirea penală”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Amintim că, procurorul Andrei Balan a fost desemnat de CSP la 22 decembrie 2021 pentru examinarea sesizării Ingăi Grigoriu. Aceasta solicita verificarea acțiunilor pretins ilegale ale procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, manifestate prin imixtiune in înfăptuirea justiției care s-au soldat cu investigarea defectuoasă a urmăririi penale în cauza penală numită generic „expulzarea profesorilor turci”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: