FC Sheriff, reacție după anunțul că meciurile din competițiile UEFA nu vor fi la Tiraspol. Unde ar putea avea loc
Full Article 3 minutes read

FC Sheriff, reacție după anunțul că meciurile din competițiile UEFA nu vor fi la Tiraspol. Unde ar putea avea loc

Reprezentanții clubului de fotbal FC Sheriff spun că se întreprind mai multe acțiuni pentru ca meciurile din Liga Campionilor să aibă loc pe teritoriul Republicii Moldova și cel mai probabil partida cu echipa Zrinjski va avea loc pe stadionul Zimbru. Declarația a fost făcută după ce Comitetul Executiv al UEFA a decis că orașul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competițiile UEFA. 

Cei de la clubul FC Sheriff declară că în această situație, pentru ei, este important să joace pe un stadion „care se află nu departe de Tiraspol”.

„Primul care a venit în întâmpinarea clubului a fost Federația de Fotbal a Moldovei, și personal președintele Leonid Oleinicenco, care a reacționat prompt la această noutate și face tot posibilul pentru ca meciurile din Liga Campionilor să aibă loc pe teritoriul Republicii Moldova”, susține clubul.

Se mai declară că meciul împotriva echipei Zrinjski ar putea avea loc la Chișinău, pe stadionul Zimbru. „Decizia finală și adoptarea acesteia va fi anunțată ulterior”, comunică FC Sheriff.

***

Amintim că în conformitate cu deciziile anterioare luate în contextul războiului din Ucraina, Comitetul Executiv al UEFA a decis că orașul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competițiile UEFA, până la noi dispoziții.

Decizia se bazează pe concluziile făcute de agențiile specializate în analiză politică și strategică internațională ale căror rapoarte au fost consultate de administrația UEFA, în urma evaluării situației actuale din regiune.

În consecință, Sheriff Tiraspol, care va începe să joace în primul tur preliminar al UEFA Champions League (sezonul 2022/23), urmează să propună un loc/stadion alternativ în afara regiunii transnistrene pentru meciurile sale de acasă în competițiile intercluburi UEFA.

De menționat că Sheriff va întâlni în primul tur preliminar echipa Zrinjski Bosnia și Herțegovina. Meciul tur va avea loc pe 6 iulie la Mostar, iar returul este programat pe 13 iulie pe un stadion care va fi anunțat mai exact ulterior.

De menționat că așa numita conducere de la Tiraspol, recent, anunța că prelungește Codul galben de alertă teroristă, cu încă 15 zile. Potrivit decretului semnat de liderul autoproclamat al regiunii transnistrene, noul Cod galben de alertă teroristă va fi valabil până pe 8 iulie, curent. Ultima dată, Codul galben a fost instituit la data de 8 iunie.

Menționăm că, la 25 aprilie, în Transnistria a fost instituit Cod roșu de alertă teroristă, după mai multe explozii care au avut loc în perioada sărbătorilor pascale. Se întâmpla după ce, la 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, provocând, astfel, un război la granița Republicii Moldova.

Tiraspolul susținea că responsabili de provocări sunt cetățeni ucraineni, Kievul acuza serviciile speciale ruse, iar Chișinăul afirma că ar fi vorba despre conflicte la nivel de grupuri de conducere din stânga Nistrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: