„Felicitări, Serghei!” Maia Sandu, mesaj pentru Tarnovschi care a cucerit prima medalie pentru Moldova, la Europenele din 2023
Full Article 2 minutes read

„Felicitări, Serghei!” Maia Sandu, mesaj pentru Tarnovschi care a cucerit prima medalie pentru Moldova, la Europenele din 2023

Președinta Maia Sandu l-a felicitat pe canoistul moldovean Serghei Tarnovschi, care a cucerit bronzul la Jocurile Europene – prima medalie pentru Moldova, la Europenele din 2023. Șefa statului s-a adresat și antrenorilor sportivului, precizând că „au contribuit la acest rezultat”. 

La Jocurile Europene, în Cracovia-Malopolska, a fost arborat drapelul țării noastre și a răsunat Imnul de Stat al Republicii Moldova. Serghei Tarnovschi, Maestru Emerit al Sportului, a obținut medalia de bronz în proba de canoe sprint pe distanța de 500 de metri. Felicitări, Serghei! Felicitări antrenorilor și tuturor celor ce au contribuit la acest rezultat. Este prima medalie obținută de sportivii noștri la aceste competiții”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Șefa statului a adăugat că „participarea la Jocurile Europene este o oportunitate pentru a obține succes profesional, dar și o șansă de a demonstra potențialul țării noastre”.

Dragi sportivi, avem și mai mare încredere în faptul că veți face tot ce vă stă în puteri pentru a atinge performanța râvnită. Vă dorim recorduri personale, naționale și mondiale! Vă așteptăm acasă mulțumiți de prestație și cu noi obiective”, se mai arată în mesajul președintei.

Pe 24 iunie, Comitetul Național Olimpic și Sportiv a anunțat că Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Europene de la Cracovia, Polonia, pe o distanță de 500 de metri. Tarnovschi a înregistrat rezultatul 1:46.460, fiind întrecut de cehul Martin Fuksa (1:45.462) și românul Cătălin Chirilă (1:46.460).

La fel, Comitetul menționa că Serghei Tarnovschi va ateriza la Chișinău pe 25 iunie, la ora 14:05.

„Este momentul să ne întâmpinăm eroul nostru și să-i arătăm întreaga noastră recunoștință și mândrie! (…) Hai să ne adunăm cu toții la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a-l întâmpina pe Serghei Tarnovschi și pentru a-i demonstra că suntem mândri de el și de realizările sale. Să-i transmitem zâmbete, aplauze și urări de bun venit călduroase!”, se mai arăta în mesajul Comitetului Național Olimpic și Sportiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: