Norvegia anunță un suport de €30 mln pentru Moldova, în timpul vizitei Maiei Sandu la Oslo
Full Article 1 minutes read

Norvegia anunță un suport de €30 mln pentru Moldova, în timpul vizitei Maiei Sandu la Oslo

Norvegia va oferi Moldovei 30 milioane de euro, pentru susținerea obiectivelor de tranziție energetică, inclusiv consolidarea sectorului educațional. Suportul a fost anunțat de prim-ministrul Norvegiei Jonas Gahr Støre. Președinta Maia Sandu a declarat că „poporul norvegian ne-a sprijinit în momente cruciale pentru a depăși multiplele provocări cu care ne-am confruntat”. 

Ministerul Energiei de la Chișinău a declarat, pe 7 mai, că Norvegia va oferi Republicii Moldova 30 milioane de euro „pentru susținerea obiectivelor de tranziție energetică, consolidarea sectorului educațional și promovarea bunei guvernări”. Suportul a fost anunțat de prim-ministrul Norvegiei Jonas Gahr Støre.

„Moldova apreciază generozitatea poporului norvegian, care ne-a sprijinit în momente cruciale pentru a depăși multiplele provocări cu care ne-am confruntat și ne ajută să ne consolidăm reziliența”, a declarat șefa statului Maia Sandu.

Menționăm, în perioada 6-7 mai, președinta Republicii Moldova Maia Sandu însoțită de miniștrii Afacerilor Externe Mihai Popșoi, al Energiei Victor Parlicov și al Apărării Anatolie Nosatîi a efectuat o vizită în Norvegia, la Oslo. Vizita a avut loc la invitația familiei regale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: