Fetiță de 5 ani, în stare gravă la spital, după ce a căzut în gardul bisericii: „O suliță metalică i s-a înfipt adânc în gât”
Full Article 2 minutes read

Fetiță de 5 ani, în stare gravă la spital, după ce a căzut în gardul bisericii: „O suliță metalică i s-a înfipt adânc în gât”

O fetiță în vârstă de 5 ani a fost internată în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului (IMC), după ce a căzut în gardul bisericii. Cazul a fost făcut public pe 29 aprilie, de ministra Sănătății. Ala Nemerenco anunță că sulița metaliză a gardului „s-a înfipt adânc în gâtul” copilei. Aceasta ar fi fost adusă la spital cu tot cu bucata de gard tăiată. Din fericire, operația a decurs cu succes, iar fetița a fost transferată din terapia intensivă în salon, a precizat ministra Nemerenco.  

„Fetiță de 5 ani adusă la Institutul Mamei și Copilului din raion cu traumă gravă – a căzut în gardul bisericii, o suliță metalică a căruia i s-a înfipt adânc în gât. A fost adusă de ambulanță la Chișinău în sala de operații cu tot cu bucata de gard tăiată – pentru că era imposibil de intervenit în afara unei săli specializate de operații și echipe de medici.  Voi lasă aici doar poza radiografică și instrumentul care pe lângă bisturiu, a fost utilizat de medici. Celelalte v-ar putea afecta emoțional. Operația a decurs cu succes, fetița, un îngeraș blond, astăzi este bine, transferată din terapia intensivă în salon și se va recupera, sperăm, definitiv”, a scris ministra Ala Nemerenco pe rețelele de socializare.

Oficiala s-a întrebat „cu ce sunt de ajutor sulițele acestea ascuțite la un gard de biserică” dar și când societate va iubi copiii și va avea „cu adevărat” grijă de ei. Ministra a îndemnat oamenii să nu mai „blameze medicii”, dar să aibă „grijă de cei mici”.

„Avem niște medici minunați. Da, sistemul de sănătate are neajunsuri, le-am tot creat zeci de ani, acum corectăm, dar majoritatea medicilor, să știți, sunt profesioniști de mare calitate”, a mai scris oficiala.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: