În ce stare e preotul înjunghiat în curtea mănăstirii din Cosăuți? A fost operat de o echipă de medici din Chișinău
Full Article 2 minutes read

În ce stare e preotul înjunghiat în curtea mănăstirii din Cosăuți? A fost operat de o echipă de medici din Chișinău

Starețul mănăstirii din Cosăuți, arhimandritul Ieronim, care ar fi fost înjunghiat cu un cuțit de un localnic, în dimineața zilei de 10 martie, a fost operat de o echipă de medici veniți la Soroca din Chișinău. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de directoarea Spitalului Raional Soroca, Ella Ursu. Potrivit ei, preotul se află, în prezent, în stare gravă, dar stabilă.

„Starea preotului este gravă, dar stabilă. Ieri a fost efectuată o intervenție chirurgicală împreună cu colegii noștri de la Chișinău. La moment pacientul este în cunoștință, vorbește, starea s-a ameliorat. Sperăm că fie bine”, a declarat Ella Ursu pentru NM.

ACTUALIZARE: Directoarea Spitalului Raional Soroca îndeamnă cetățenii să doneze sânge pentru arhimandritul Ieronim. Doritorii o pot face la Secția de Transfuzie a Sângelui din incinta Spitalului Raional Soroca pe data de 12 și 14 martie, de la ora 08:00.

„În legătură cu pierderea masivă de sânge, pacientului s-a transfuzat un volum mare de componenți sanguini. Administrația SR Soroca intervine cu rugămintea către toți oamenii de bună credință de a dona sânge pentru arhimandritul Ieronim pentru a-i salva viața. (…) Împreună să facem o faptă bună”, spune Ella Ursu.

Ea a precizata pentru NM că, la moment, sunt purtate discuții cu Chișinăul, pentru ca preotul să poată fi transferat cu un echipaj Aviasan la Chișinău.

Amintim că starețul mănăstirii din Cosăuți a fost găsit la pământ, cu un cuțit în spate, în dimineața zilei de 10 martie. Suspect pe caz ar fi un localnic. Cel din urmă, căutat de polițiști, a fost găsit mort la scurt timp. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: