FinTech Hackathon Moldova: Descoperă experiențele celor 8 echipe câștigătoare care trec în etapa următoare
Full Article 4 minutes read

FinTech Hackathon Moldova: Descoperă experiențele celor 8 echipe câștigătoare care trec în etapa următoare

La sfârșitul lunii aprilie s-a încheiat Hackathonul „Verticala Fintech 2021”, în cadrul căruia au participat 78 de tineri ingineri, programatori și persoane interesate de industria IT. Sub îndrumarea trainerilor cu experiență, participanții au parcurs sesiuni de mentorat pentru a-și crește abilitățile și potențialul de creație, dar și pentru a pune în aplicare cu mai mult curaj și alte idei inovative de îmbunătățire a serviciilor din industria financiară din țară.

Dintre toate echipele înscrise în cadrul proiectului, 8 au fost alese învingătoare. Membrii acestora spun că participarea la Hackathon le-a deschis ușa către noi oportunități, au cunoscut abordări inovative de dezvoltare, bunele practici din industrie, dar și experiențe internaționale din domeniu.

Andrei Ceban, participant, echipa „Supertax”: „Hackathonul mi-a oferit trei zile „de aur” în care am acumulat foarte multe informații interesante și o experiență semnificativă care mă va ajuta să-mi îmbunătățesc abilitățile profesionale și de viață. Le sunt recunoscător organizatorilor pentru munca enormă pe care au depus-o pentru a aduna atâția specialiști buni împreună.”

Vasile Papaluță, participant, echipa „Fraudless”: „FinTech mi-a părut o industrie captivantă, motiv pentru care am acceptat invitația de a participa la Hackathon. Acolo am descoperit că este un domeniu plin de detalii și mecanisme interesante de lucru. În timpul Hackathonului am realizat un API de detectare timpurie a fraudelor în mediul e-commerce. Mentorii și trackerul ne-au ghidat în realizarea și formarea ideii, oferindu-ne suport și în dezvoltarea soluției.”

Maxim Grosul, participant, echipa „Piața-auto”: „Am participat pentru prima dată la un Hackathon și am doar impresii pozitive. Cred că așa evenimente reprezintă un test foarte bun pentru rezistența la stres, deoarece foarte multe lucruri necesitau implementare în timp scurt. Pentru mine, formarea analizei de business și de modelare a afacerii mi-au părut mai complicate decât punerea în aplicare a părții de software.”

Amintim că cele 8 proiecte câștigătoare care vor merge în etapa următoare – Maxelerator – sunt:

  • „FraudLess” – o soluție care previne tranzacțiile de fraudă în comerțul electronic;
  • „Shekels” – o aplicație care centralizează toate ofertele de promovare și rambursare ale băncilor, astfel încât utilizatorii să le poată aplica cu ușurință pe cardurile lor;
  • „Invoice Processing” – o platformă digitală pentru extragerea și validarea automată a datelor din facturi;
  • „Piața-auto” – un marketplace care încorporează autoturismele dealerilor din regiuni. Platforma poate calcula plățile de leasing, întreținerea anuală a automobilului, dar și alte aspecte ce țin de costurile unui vehicul;
  • „MaiPay” – o plaftormă care oferă posibilitatea cumpărătorilor de a testa produsele înainte de a le procura;
  • „Supertax” – o soluție digitală de consiliere fiscală, care își propune să faciliteze depunerea declarațiilor fiscale;
  • „PayA” – o soluție inteligentă care are drept scop facilitarea tranzacțiilor financiare din orice colț al lumii rapid și ieftin;
  • „Fagura” – un sistem care conectează investitorii interesați de profituri mai mari cu persoanele care își doresc să obțină împrumuturi cu dobânzi mai mici decât în sistemul financiar tradițional.

După etapa de accelerare, echipele care dezvoltă produsele fintech vor trece la următorul nivel – cel de pilotare. La această etapă, participanții vor avea posibilitatea de a-și prezenta și testa soluțiile în instituțiile financiar-bancare din țară.

Pasionații de IT, fintech și digital se pot înscrie în continuare la FinTech ACCELERATOR 2021 până pe 10 mai curent, accesând acest link. Participarea oferă posibilitatea de a dezvolta o afacere în domeniul Fintech, primind timp de 3 luni mentorat profesionist și finanțare de la Mastercard și MAIB.

FinTech Hackathon Moldova face parte din „Verticala FinTech 2021”  – program dedicat startup-urilor tech care dezvoltă soluții pentru domeniul serviciilor financiare și este organizat cu suportul Moldova Agroindbank și Mastercard, de către proiectul Startup Moldova, cu susținerea USAID și Suedia, în cadrul proiectului Tekwill.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: