Fostul director al SIS, ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate
Full Article 2 minutes read

Fostul director al SIS, ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averii în privința fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari. Un alt control, pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese, a fost inițiat pe numele vicepretorului sectorului Ciocana din municipiul Chișinău, anunță anticoruptie.md.

În procedurile de control al averii mai este vizat și un șef de secție din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale, un fost șef al secției Construcții din Consiliul raional Râșcani și un director de liceu din Capitală.

Viceprimarul de Edineț este verificat de către inspectorii de integritate pentru un posibil conflict de interese. De asemenea, un consilier din Consiliul Porumbeni, raionul Cimișlia, secretarul Consiliului Maximovca raionul Anenii Noi, directorul unui liceu din suburbia Chișinăului și directorul unei grădinițe din raionul Cantemir se află în procedurile de verificare pentru admiterea unor conflicte de interese.

În vizorul inspectorilor de integritate au intrat și primarul satului Floreni din raionul Anenii Noi, dar și inspector vamal din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, un consilier din orașul Sângera, municipiul Chișinău, un consilier local din satul Vertiujeni raionul Florești și un funcționar public din Consiliul Raional Ocnița. Aceștia sunt verificați pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Recent, inspectorii de integritate au emis patru procese verbale cu privire la contravenție în care au fost stabilite amenzi în sumă totală de 5.000 de lei. Un proces verbal de contravenție a fost emis pe numele unui primar din raionul Ialoveni pentru nesoluționarea în termenul legal a stării de incompatibilitate de funcție. La fel, unui procuror din cadrul Procuraturii Cahul și unui subofițer de patrulare le-au fost stabilite sancțiuni pentru depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. Totodată, un jurist al unei bănci din Capitală a fost amendat pentru împiedicarea activității ANI.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: