Alexandru Jizdan, bănuit de fals în declarații și îmbogățire ilicită. Fostul ministru: „Sunt nevinovat”
Full Article 2 minutes read

Alexandru Jizdan, bănuit de fals în declarații și îmbogățire ilicită. Fostul ministru: „Sunt nevinovat”

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că i-a atribuit fostului ministru de Interne al Moldovei, Alexandru Jizdan, statutul de bănuit în două cauze penale – fals în declarații și îmbogățire ilicită.

Audierea fostului înalt demnitar de către procurorii PCCOCS a avut loc în ziua de joi, 30 iunie, în prezența apărătorului acestuia și cu asigurarea altor drepturi procedurale.

Organul de drept anunță că atribuirea statului de bănuit a fost precedată de desfășurarea perchezițiilor pe dosar, în cinci locații din municipiul Chișinău și din republică. Acestea au fost efectuate sub conducerea procuraturii specializate și cu sprijinul Serviciului de Informații și Securitate, iar în scopul consolidării probatoriului oamenii legii au depistat și au ridicat pentru cercetări un șir de documente relevante și un dispozitiv de stocare a informației. Acestea au fost supuse examinării, în prezența bănuitului și a apărătorului acestuia.

„Mă consider nevinovat, pledez nevinovat. Voi coopera cu ancheta și voi prezenta toate argumentele pentru a-mi demonstra nevinovăția. Am toate probele pentru a demonstra și a-mi justifica averea”, a declarat fostul ministru Alexandru Jizdan pentru presă, după ce a fost citat la PCCOCS.

De menționat că procurorii anticorupție au descins pe 29 iunie la domiciliului lui Jizdan. Verificările s-au desfășurat pe adresa mai multor locații, inclusiv acasă la mama fostului demnitar. Jizdan a declarat că a „oferit tot terenul” procurorilor și a menționat că va colabora, și în continuare, cu organele de drept.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: