Alexandru Jizdan, despre perchezițiile la domiciliul său: „Am oferit tot terenul necesar pentru ca să-și facă meseria”
Full Article 2 minutes read

Alexandru Jizdan, despre perchezițiile la domiciliul său: „Am oferit tot terenul necesar pentru ca să-și facă meseria”

Fostul de ministru al Afacerilor Interne Alexandru Jizdan vine cu o primă reacție după ce procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au descins astăzi la domiciliul său. Jizdan informează că au fost efectuate percheziții la domiciliul familiei sale, acasă la mama sa, precum și în alte câteva locații.

„Azi dimineață am primit procurorii și ofițerii SIS acasă și am oferit tot terenul necesar pentru ca ei să-și facă meseria așa cum dictează legea”, a scris Alexandru Jizdan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ex-ministrului de Interne, acțiunile au loc în baza unui dosar inițiat la data de 2 iunie 2022, cu privire la o pretinsă îmbogățire ilicită și fals în acte. „Am fost cooperant și am oferit toate informațiile necesare pentru a face claritate. Unii „factori de decizie” au insistat totuși să fie dispuse acțiuni „mai cu impact” în acest sens”, a mai scris Jizdan.

Fostul ministru declară că în perioada activității sale profesionale, în mandatul de ministru și deputat, a acționat conform legii Republicii Moldova și că nu a aut motive să plece din țară odată cu încetarea mandatelor.

„Vă informez că voi fi receptiv și de acum înainte, oferind celor care investighează acest caz toate informațiile necesare, încât să ajungem la o finalitate generată de acțiuni legale și transparente în acest proces”, a conchis Alexandru Jizdan.

Menționăm că, procurorii PCCOCS, cu sprijinul ofițerilor SIS, au desfășurat percheziții azi, 29 iunie, la fostul ministru de Interne, generalul Alexandru Jizdan. Potrivit PCCOCS, oamenii legii îl investighează pe fostul înalt demnitar pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: