(FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev

Serviciul de Securitate al Ucrainei a oferit detalii despre perchezițiile care s-au desfășurat pe 22 noiembrie la Lavra Pecerska din Kiev, în traducere Lavra Peşterilor, cea mai veche mănăstire creştin ortodoxă din țara vecină.

Potrivit organelor de drept ucrainene, în mănăstire se aflau mai mulți cetățeni ruși cu Pașapoarte URSS, oameni fără acte, peste 2 mln de grivne, peste 100 mii de dolari americani, câteva mii de ruble rusești și literatură rusă, inclusiv propagandistă.

Peste 50 de oameni au fost supuși testării cu poligraful, informează BBC.

Între timp, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a calificat perchezițiile din mănăstirea ucraineană drept „o nouă manifestare a amoralității regimului de la Kiev”.

(FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev (FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev (FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev (FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev (FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev (FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev (FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev (FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev (FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev (FOTO) Cetățeni ruși, valută străină și literatură pro-rusă. Ce a găsit Serviciul de Securitate al Ucrainei la Lavra Pecerska din Kiev

SBU a precizat că percheziția a avut ca scop prevenirea utilizării mănăstirii rupestre ca „centru al lumii rusești” și a fost efectuată pentru a verifica suspiciunile „cu privire la utilizarea spațiilor … pentru adăpostirea grupurilor de sabotaj și recunoaștere, a cetățenilor străini, pentru depozitarea de arme”.

Biserica Ortodoxă Rusă a declarat marți că perchezițiile efectuate de serviciile de securitate ucrainene sunt un „act de intimidare”, potrivit Reuters.

În 2019, Ucraina a primit permisiunea din partea liderului spiritual al creștinilor ortodocși din întreaga lume de a forma o biserică independentă de Moscova, punând capăt în mare măsură unor secole de legături religioase între cele două țări, notează hotnews.ro.


NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: