FOTO În Republica Moldova a fost elaborată o hartă a adăposturilor antiaeriene
Full Article 3 minutes read

FOTO În Republica Moldova a fost elaborată o hartă a adăposturilor antiaeriene

Autoritățile au elaborat o hartă a adăposturilor antiaeriene. Anunțul a fost făcut de ministra Afacerilor Interne Ana Revenco. Oficialul a precizat că harta conține locații cu acces public care, în caz de necesitate, pot fi folosite pe post de adăpost.

La „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Revenco a spus că adăposturile sunt „un alt domeniu, cu regret, ignorat pe deplin în ultimii ani”.

„Ceea ce ne-a reușit nouă este să inspectăm locațiile posibile care pot fi recomandate ca și construcții de protecție temporară, în contextul crizei în care ne aflăm, pentru cetățeni în special pentru locuitorii municipiului Chișinău. Echipa de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a elaborat și o hartă interactivă, în care sunt indicate acele locații cu acces public care, în caz de necesitate, pot fi folosite pe post de adăpost”, a spus ministra.

„Iarăși, repet, este o soluție temporară”, a adăugat Revenco. Ea a mai declarat că „a fost o soluție propusă în situație de criză, dar acest domeniu cert trebuie să se regăsească pe agenda prioritară a instituțiilor”.

„Noi am solicitat AST-ului (Agenția pentru Supraveghere Tehnică) să realizeze o inspecție, să stabilească care construcție este conformă și care nu. Am propus și un nou regulament, prin care să fie stabilit clar atribuțiile fiecărui actor în acest domeniu. Sper ca agenda Guvernului, care este plină cu foarte multe subiecte, să găsească spațiu și pentru acest subiect”, a conchis Revenco.

Harta poate fi găsită aici.

FOTO În Republica Moldova a fost elaborată o hartă a adăposturilor antiaeriene

dse.md

FOTO În Republica Moldova a fost elaborată o hartă a adăposturilor antiaeriene

dse.md

FOTO În Republica Moldova a fost elaborată o hartă a adăposturilor antiaeriene

dse.md

Amintim că în cadrul discursului său din plenul Consiliului European, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina ar fi intercepat planul Rusiei de a perturba situația politică din Moldova, fapt despre care a informat-o pe Maia Sandu. 

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a confirmat recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni. Prin urmare, reprezentanții Serviciului au menționat că au identificat mai multe activități care ar avea ca scop „subminarea statului Republicii Moldova”.

Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, șefa statului Maia Sandu a dat asigurări că este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu Vladimir Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune.

Ministrul de Interne Ana Revenco a menționat că nu este o noutate mesajul transmis de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski că Rusia își dorește să destabilizeze situația politică și să deturneze parcursul european al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: