FOTO Mașina unui moldovean se vinde la Iași cu aproape 1700 lei: O parte din kilometri i-a parcurs cu ţigări de contrabandă
Full Article 2 minutes read

FOTO Mașina unui moldovean se vinde la Iași cu aproape 1700 lei: O parte din kilometri i-a parcurs cu ţigări de contrabandă

Autoritățile fiscale din Iași vând bunurile unor condamnaţi pentru trafic de influenţă, contrabandă sau evaziune fiscală, scrie Ziarul de Iași. Se menționează că cel mai ieftin obiect licitat din această lună este o mașină în care au fost găsite 5.625 pachete de ţigarete și la volanul căreia se afla un cetățean moldovean. 

Cel mai ieftin obiect licitat în această lună de Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Iaşi este o maşină „infractor”. Un Opel Astra, fabricat în 1992, cu un număr de kilometri parcurşi (estimativ) de 167.099.

O parte din aceşti kilometri, maşina i-a parcurs încărcată cu ţigări de contrabandă, aveau să dovedească anchetatorii”, scrie presa română.

Se menționează că Victor Vasilov, cetăţean moldovean, conducea autoturismul în urmă cu aproape nouă ani, în noiembrie 2014.

Atunci a fost depistat „pe raza satului Coţuşca (…) cu autoturismul marca Opel Astra de culoare neagră (…)”, în care s-a găsit „cantitatea de 5.625 pachete de ţigarete marca „PLUGARUL”, de provenienţă Republica Moldova, fără documente legale de provenienţă, cauzând astfel un prejudiciu în cuantum de 60.750 lei, nerecuperat.

Autoturismul, a cărui valoare era în 2016 de 3.800 de lei, a fost reţinut la secţia 7 poliţie din Darabani, Botoşani şi tot acolo se găseşte şi acum. Magistraţii au menţinut sechestrul, în vederea recuperării prejudiciului. Acum însă, licitaţia porneşte de la 430 de lei (aproximativ 1700 MDL), neimpozabil. Cam cât plăteşte pe ţigări un fumător în 2-3 săptămâni”, a adăugat presa română.

FOTO Mașina unui moldovean se vinde la Iași cu aproape 1700 lei: O parte din kilometri i-a parcurs cu ţigări de contrabandă

ziaruldeiasi.ro

În cazul licitaţiei, ofertanţii trebuie să depună dovada plăţii taxei de participare (43 de lei românești) şi o ofertă de cumpărare, cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei, adică până pe 28 septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: