VIDEO 200 mii de euro din migrația ilegală. Rețineri și percheziții în Moldova: au fost ridicate ștampile ale autorităților din România și SUA
Full Article 3 minutes read

VIDEO 200 mii de euro din migrația ilegală. Rețineri și percheziții în Moldova: au fost ridicate ștampile ale autorităților din România și SUA

Percheziții în sudul Republicii Moldova. Au fost ridicate inclusiv ștampile ale autorităților din România și SUA. Patru bărbați au fost reținuți și au statut de învinuiți. S-a întâmplat după ce a fost deconspirată o schemă de organizare a migrației ilegale a turcilor – în 9 state, printre care Moldova, România și Ucraina. Venitul generat de schemă ar fi aproape 200 000 euro. Precizările au fost făcute pe 26 aprilie de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, au anunțat deconspirarea unei scheme de migrație ilegală pentru zeci de cetățeni ai Turciei în alte state. Au fost reținuți patru bărbați. Venitul generat de schema ilegală ar fi aproape 200 000 euro.

Potrivit sursei, călătoriile ilegale au fost organizate în 9 state – Moldova, Turcia, Ucraina, România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Georgia. „Deși, inițial membrii grupului criminal organizat au creat impresia că ar fi falsificat acte în acest scop, investigațiile oamenilor legii au indicat spre organizarea migrației ilegale – infracțiune mai gravă”, au precizat reprezentanții PCCOCS.

Procuratura a menționat că ulterior reținerii a 4 bărbați cu statut de învinuiți, cu vârste cuprinse între 21-47 ani, au fost acumulate probe care să permită atribuirea statutului de bănuit și în privința a două femei cu vârste de peste 30 și peste 60 de ani.

„Trei dintre bărbați au studii medii incomplete, iar al patrulea – studii superioare, cu toții fiind anterior în conflict cu legea, inclusiv pentru fapte similare. Doi dintre aceștia au fost trimiși în judecată în luna mai 2022, de PCCOCS, în dosarul de bază”, au menționat reprezentanții Procuraturii.

Membrii grupului infracțional ar fi organizat migrația ilegală în cel puțin 27 de cazuri, cu a câte trei migranți în fiecare caz.

Au urmat 27 de percheziții, cu sprijinul angajaților „Fulger” în regiunea de Sud, la domiciliile mai multor persoane, de unde au fost ridicate ștampile și clișee ale autorităților de frontieră din România; ștampile ale ofițerilor de stare civilă din România, precum și una a Direcției publice de evidență a persoanelor și stare civilă din București; clișee ale autorităților de frontieră din Statele Unite ale Americii; acte de identitate false; telefoane care conțin informații despre comiterea infracțiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: