FOTO Povestea tinerei din Dnipro blocată la etajul 7, în așteptarea salvatorilor. A povestit prin ce a trecut
Full Article 2 minutes read

FOTO Povestea tinerei din Dnipro blocată la etajul 7, în așteptarea salvatorilor. A povestit prin ce a trecut

Pe rețelele de socializare și în mass-media s-a răspândit o imagine cu o ucraineancă blocată la etajul 7, care aștepta ajutorul salvatorilor în urma prăbușirii blocului de locuit din Dnipro. Presa din Ucraina menționează că tânăra a supraviețuit ca prin minune după ce locuința ei a fost atacată. 

În momentului atacului, tânăra se afla în camera de baie. În imaginea publicată de hromadske, aceasta aștepta ajutorul salvatorilor.

În altă imagine se observă cum tânăra este coborâtă pe o scară de salvatori.

FOTO Povestea tinerei din Dnipro blocată la etajul 7, în așteptarea salvatorilor. A povestit prin ce a trecut

hromadske

FOTO Povestea tinerei din Dnipro blocată la etajul 7, în așteptarea salvatorilor. A povestit prin ce a trecut

hromadske

Presa din Ucraina menționează că ucraineanca are 23 de ani. În septembrie 2022, ea și-a pierdut iubitul în război. Acum părinții ei se află sub dărâmături, iar soarta lor este încă necunoscută.

„Nu am cuvinte, nu am emoții, nu simt nimic altceva decât un mare gol în interior. (…) Sunt aproape întreagă, în ciuda rănii de pe cap și picioarele mele goale”, a scris tânăra pe Instagram. Ea a mai spus că nu cunoaște nimic despre soarta părinților ei, care se aflau în bucătărie în momentul atacului. Ulterior, ea a publicat o imagine din spital.

Potrivit Kievului, Rusia a lansat pe 14 ianuarie 38 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei. 25 dintre aceste au fost nimicite. Una dintre acestea a nimerit un bloc de locuit din orașul Dnipro.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că „lumea trebuie să oprească acest rău”. „Luptăm pentru fiecare om, pentru fiecare viață. Îi vom găsi pe toți cei care se fac responsabili. Toți vor fi trași la răspundere”, a reacționat el la ultimele atacuri.

Ministerul rus al Apărării a publicat o fotografie cu o rachetă în loc de comentariu cu privire la atacul masiv asupra Ucrainei din 14 ianuarie. Moscova nu a comentat oficial deocamdată atacul.

Potrivit ultimelor date, 21 de persoane au murit urmare a prăbușirii blocului de locuit din Dnipro, inclusiv un copil. 74 de persoane au fost rănite. Alți 37 de locuitori ai blocului rămân a fi dispăruți. Serviciile de urgență ale Ucrainei continuă să activeze la fața locului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: