(FOTO/VIDEO) Parada militară de la Moscova, cu cel mai mic număr de participanți din ultimii 15 ani. Putin a fost însoțit de 7 lideri străini
Full Article 2 minutes read

(FOTO/VIDEO) Parada militară de la Moscova, cu cel mai mic număr de participanți din ultimii 15 ani. Putin a fost însoțit de 7 lideri străini

Pe 9 mai, în Piața Roșie de la Moscova s-a desfășurat tradiționala paradă militară. În acest an, s-a renunțat la show-ul aviatic. Președintele Rusiei Vladimir Putin a ținut un discurs care a durat circa 10 minute. Acesta a vorbit despre „rusofobia din lume”, „valori tradiționale” și „naționalistm agresiv”. Alături de Putin au fost șapte lideri străini, inclusiv președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko. 

Parada din Piața Roșie a Moscovei a durat 47 de minute. Au defilat tancuri sovietice de model T-34 și T-85, rachete Yars, S-400 și „Iksander-M”. Show-ul aviatic a lipsit.

Vladimir Putin a vorbit timp de circa 10 minute. Acesta a declarat că împotriva Rusiei „a fost dezlănțuit un adevărat război”. Acesta a acuzat Occidentul de provocarea unor conflicte și „lovituri de stat”.

La paradă au asistat șapte lideri străini: Alexandru Lukașenko, președinții Kîrgîstanului, Uzbekistanului, Kazahstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului și premierul Armeniei. Pentru siguranță, pe clădirile Kremlinului și cele adiacente au fost amplasați lunetiști.

Deși autoritățile ruse au anunțat că la paradă vor participa peste 10 mii de militari, inclusiv dintre cei implicați în luptele din Ucraina, de facto, au fost doar 8 mii, scriu jurnaliștii de la portalul Agenstvo. Potrivit acestora, este cel mai mic număr implicat în parada de 9 mai din ultimii 15 ani.

De asemenea, au fost afișate 125 mijloace de tehnică militară. În acțiune a fost implicat și ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu, care și-a făcut cruce la intrarea în Piața Roșie.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: