Găgăuzii s-au răzgândit? Congresul extraordinar, pe tema relațiilor dintre Chișinău și Comrat, a fost amânat
Full Article 1 minutes read

Găgăuzii s-au răzgândit? Congresul extraordinar, pe tema relațiilor dintre Chișinău și Comrat, a fost amânat

Congresul general al deputaților Găgăuziei la toate nivelurile, programat pentru 2 octombrie, a fost amânat pe o perioada nedeterminată. Informația a fost confirmată pentru NM de către vicepreședintele Adunării Populare din Găgăuzia (APG) Gheorghe Leiciu.

„În urmă cu doar câteva minute, ședința comitetului de organizare s-a încheiat. Au fost prezenți bașcanul, președintele APG și reprezentanți ai autorităților locale. Am decis că, din cauza situației socio-politice, este necesar să facem pregătiri suplimentare înainte de eveniment”, a spus Leiciu.

Amintim că Congresul general al deputaților din Găgăuzia de toate nivelurile era planificat pentru 2 octombrie, curent. Potrivit agendei, la eveniment urmau să ia parte deputații Adunării Populare din Găgăuzia din actualul dar și din anterioarele legislative locale, bașcanul Găgăuziei și reprezentanți ai Comitetului Executiv, primari și consilieri locali, precum și deputați ai parlamentului asociați Găgăuziei.

În cadrul ședinței din 2 octombrie urmau a fi abordate subiecte ce țin de situația din autonomie și relația dintre Comrat și Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: