GAMA Premium de la MAIB – un card ideal de loialitate

Îţi prezentăm cardul GAMA Premium din colecţia nouă de carduri de loialitate GAMA – primele carduri bancare din Moldova cu cashback garantat pentru fiecare cumpărătură. 

Fiind un Mastercard Platinum, GAMA Premium îți deschide porțile unei lumi de servicii bancare de cea mai înaltă calitate. Cardul îți oferă o gamă largă de beneficii și privilegii, adaptate inteligent cerințelor și stilului tău de viață.

Profită de extra avantaje

Ne dorim să fim întotdeauna la înălțimea așteptărilor tale. Iată de ce am creat pentru tine GAMA Premium, care îmbină avantajele unui card de debit și a celui de credit.

Îţi stă la dispoziţie o linie de credit în lei care poate fi deschisă în orice moment, la dorință, pe o perioadă de 5 ani, cu prelungire automată. Iar folosind banii din linia de credit, vei avea parte de cea mai generoasă perioadă de grație, de până la 60 de zile. În acest timp, nu vei plăti dobânda pentru cumpărăturile efectuate.

Poți plăti cu cardul tău GAMA Premium și vei primi un cashback garantat de bancă, în mărime de 0.5% la toate cumpărăturile făcute în țară și în străinătate, inclusiv online.

Mai mult ca atât vei beneficia de un cashback generos din partea partenerilor Moldova Agroindbank care participă la programul de loialitate, magazine, prestatori de servcii, restaurant, care va fi lansat pe 7 ianuarie 2021.

Cardul tău Gama Platinum îţi deschide accesul către o bancă întreagă – aplicația mobilă appMAIBank. Cu App MAIBank poţi controla finanţele tale ca să ştii câţi bani ai în regim online, să fii mereu informat despre operaţiunile cu cardul sau contul de card, să deschizi un depozit direct în aplicaţie, cu o dobândă mai avantajoasă; să soliciţi bani sau să răspunzi la o cerere de bani prin transfer instant, să ai o evidenţă detaliată a finanţelor tale.

Privilegii alese

Dacă îţi place să călătoreşti, nu trebuie să-ţi lipsească din portofel GAMA Premium. În călătoriile în străinătate, cardul îți oferă un statut privilegiat și acces la servicii Premium. Utilizând cardul de plată, vei avea acces gratuit și nelimitat în sălile de așteptare Key Lounge și Mastercard Lounge din aeroporturile internaționale.

Bucură-te de experienţe uimitoare împreună cu GAMA Premium de la MAIB!

Cât costă?

Până la 28 ianuarie 2021 beneficiezi de o ofertă specială la deschiderea GAMA Premium. Comisionul de emitere a cardului va fi egal cu zero. De asemenea, în decurs de 1 an, nu vei achita taxa lunară de administrare, iar ulterior aceasta va constitui 100 lei. Iar dacă vei transfera pe GAMA Premium banii tăi de pe cardurile emise de alte bănci, aceștia vor intra în cont în întregime, fără a fi perceput vreun comision interbancar.

În plus, în primele trei luni de la deschiderea cardului, vei avea cashback garantat la achitarea serviciilor comunale prin aplicația mobilă MAIBank și la transferurile P2P iniţiate de pe cardul GAMA Premium.

Cum să-l obții?

Te aşteptăm cu drag la Moldova Agroindbank ca sa devii clientul nostru. Iar dacă eşti deja clientul băncii procedura de solicitare a cardului este cât se poate de simplă:  accesează  secțiunea ”Carduri” din App MAIBank, completează cererea și semnează contractul. Cardul GAMA Premium îl vei ridica la sucursala pe care o vei indica în cerere, atunci când va fi gata. Atât de simplu, însă la fel de sigur!

Solicită GAMA Premium, beneficiază de toate avantajele oferite de acest card, simplifică-ți viața și concetrează-te pe lucruri cu adevărat importante.

Asta-i muzica ce-ți place!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

(VIDEO) Popescu merge cu PAS la alegeri/ Usatîi a cântat la concertul lui Basta/ Canicula vine în Moldova

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Cod Galben de caniculă și risc ridicat de incendii. Ce temperaturi vor fi?
— Evghenia Guțul, tot mai aproape de a-și afla sentința
— Usatîi a cântat o melodie în limba română pe muzica trupei ruse BI-2
— Nicu Popescu va candida la alegerile parlamentare pe listele PAS
— Cristian Rizea a fost eliberat din penitenciar
— O trotinetă electrică a luat foc din mers în Chișinău
— Dodon, urare pentru Lukașenko de Ziua Independenței Belarusului
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


Максим Андреев, NewsMaker

Ambasada SUA recomandă moldovenilor care au solicitat vize să-și facă publice conturile de pe rețelele sociale

Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova recomandă cetățenilor care depun cereri pentru obținerea vizelor temporare de tip F, M sau J să permită accesul public la conturile lor de pe rețelele sociale. Anunțul a fost făcut pe 3 iulie, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

„Toate persoanele care solicită o viză temporară F, M sau J sunt rugate să ajusteze setările de confidențialitate ale tuturor conturilor de social media la „public” pentru a facilita verificarea necesară pentru stabilirea identității lor și admiterea lor în Statele Unite”, se arată în comunicatul instituției.

Viza de tip F este destinată persoanelor care doresc să studieze în școli, colegii, universități sau alte instituții academice din SUA, inclusiv în cadrul unor cursuri de limbi străine.

Viza de tip M este acordată pentru studii în școli profesionale sau în alte instituții de învățământ non-academic.

Vizele de tip J acoperă un spectru mai larg de activități, precum stagii de practică, invitații pentru profesori și cercetători, programe de vară Work&Travel, dar și alte programe educaționale sponsorizate de guvernul american.

***

Amintim că, pe 27 mai, publicația Politico a scris că administrația președintelui Donald Trump le-a cerut ambasadelor și consulatelor americane din străinătate să nu mai programeze noi interviuri pentru vizele de studii și schimburi culturale, în condițiile în care Departamentul de Stat se pregătește să extindă verificările pe rețelele de socializare pentru studenții străini.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Tammy Bruce, a refuzat să comenteze informațiile apărute în presă, dar a declarat că Statele Unite folosesc „toate instrumentele disponibile” pentru a verifica persoanele care intenționează să viziteze țara.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Noapte tensionată pentru Evghenia Guțul: „Bărbați necunoscuți, în civil, se plimbau prin curte”. Precizările poliției

Noapte tensionată pentru bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, aflată în arest la domiciliu. Fiind prezentă la ședința de judecată din 3 iulie, aceasta a relatat presei că, în noaptea de miercuri spre joi, între orele 00:00 și 03:00, persoane necunoscute, îmbrăcate în civil, se aflau în curtea blocului în care locuiește.

„Câteva ore, începând cu ora 12 noaptea până la ora 3, noi încercam să aflăm cine e în curte. Trei-patru bărbați, îmbrăcați în civil, se plimbă. Ne uităm pe camere de supraveghere și nu înțelegem cine sunt”, a povestit bașcana pentru presă.

În cele din urmă, bașcana a menționat că a sesizat poliția, dar s-a adeverit că persoanele date erau, de fapt, responsabili legali, care monitorizau respectarea de către Evghenia Guțul a măsurii de arest la domiciliu.

„Soțul meu a ieșit și i-a întrebat cine sunt. Persoanele au hotărât să nu explice. Au spus că ei acolo stau și au dreptul să o facă, deși ei nu sunt locatari ai blocului. Am chemat poliția, pentru că nu cunoaștem cine sunt, dacă erau hoți. S-a adeverit că sunt supraveghetori suplimentari”, a relatat Guțul.

Aceasta s-a arătat deranjată de faptul că nu a fost informată despre prezența agenților în zona casei sale.

„Din păcate, poliția acum se luptă cu pensionarii și opoziția. Acum câteva echipaje de polițiști sunt la mine acasă. Noi nu suntem împotrivă, dar să spună și să explice că uite, noi o să fim cu voi. Cel mai important e că dimineața, tot acești oameni au spus că da, noi o să fim cu dumneavoastră. Dar au putut face acest lucru de la început. Este greu atâta timp emoțional”, a declarat ea.

Solicitată de NewsMaker, ofițera de presă a Poliției, Mariana Bețivu, a explicat că, având în vedere măsura de arest la domiciliu în privința bașcanei, prezența agenților în zona locuinței sale este legală.

„În urma hotărârii judecătorești din 13 iunie, persoana a fost plasată în arest la domiciliu. Conform prevederilor legale, poliția are obligația de a monitoriza respectarea acestei măsuri fără obligația de a anunța în prealabil persoana în cauză”, se arată în comunicatul poliției.

Oamenii legii au precizat că, pentru prevenirea oricăror incidente, pot fi prezenți în apropierea locuinței „în scopul supravegherii discrete și al asigurării unui climat de siguranță pentru întreaga comunitate”.

Pe 3 iulie, Judecătoria sectorului Buiucani continuă să examineze dosarul în care este vizată bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, susținută activ de oligarhul fugar Ilan Șor. Ședința de judecată a început la ora 9:00. Între timp, în fața sediului instanței are loc un protest.

Cei adunați în fața instanței scandează: „Evghenia, eroul nostru”, „Svetlana, suntem cu tine”, „Evghenia, suntem cu tine”, „Libertate”.

La ultima ședință de judecată, pe 1 iulie 2025, procurorii au cerut o pedeapsă de 9 ani de închisoare în regim semi-închis pentru Evghenia Guțul, în dosarul privind finanțarea ilegală a fostului Partid „Șor”. De asemenea, acuzatorii au solicitat ca aceasta să fie privată, timp de 5 ani, de dreptul de a face parte dintr-un partid politic.

Pe lângă Evghenia Guțul, procurorii au solicitat o pedeapsă de 8 ani de închisoare și pentru Svetlana Popan, șefa oficiului principal al ex-Partidului „ȘOR”.

Conform procurorului de caz, Cristina Gladcov, ambele inculpate sunt vizate în dosar pe două capete de acuzare. Totodată, acuzatorii au cerut confiscarea sumelor menționate în actul de învinuire și menținerea sechestrelor, pentru a asigura recuperarea prejudiciilor în favoarea statului. În cazul Evgheniei Guțul, prejudiciul estimat este de 40 de milioane de lei, iar în cazul Svetlanei Popan – de 9 milioane de lei.

După ședința de judecată, Guțul a spus că dosarul penal în care este acuzată de finanțarea ilegală a fostului Partid „Șor” ar avea un caracter politic. Ea adăugat că ar fi fost vizată în mod selectiv din cauza funcției pe care o deține, în timp ce alte persoane cu roluri mai importante în ierarhia partidului – declarat între timp neconstituțional – ar fi fost scutite de urmărirea penală.

***

Amintim că, în aprilie 2024, Procuratura Anticorupție a trimis în instanța de judecată cauza împotriva Evgheniei Guțul. Conform procurorilor, Guțul – activând în cadrul Departamentului de monitorizare, planificare și control al ex-Partidului „ȘOR” – a introdus sistematic bani de contrabandă în Moldova, preponderent din Rusia, în perioada 2019-2022. De asemenea este învinuită că a coordonat activitatea unor Oficii Teritoriale ale ex-Partidului „ȘOR”, fiind responsabilă de verificarea, confirmarea listelor și remunerarea participanților la protestele organizate la Chișinău de fosta formațiune. Astfel, prin această activitate, Guțul ar fi acceptat finanțarea ex-partidului din partea unei grupări criminale organizate cu 42,4 milioane de lei.

Acuzații similare au fost înaintate și împotriva Svetlanei Popan. Potrivit actului de acuzare, în perioada septembrie-noiembrie 2022, aceasta a acceptat cu bună știință 9,7 milioane de lei de la o grupare criminală organizată. Mijloacele financiare ar fi fost utilizate pentru a achita protestatarii ex-partidului, precum și salarii necontabilizate (în plicuri) membrilor de oficii teritoriale.

Administraţia Națională a Drumurilor

FOTO Circulația pe podul de pe șoseaua Balcani, redeschisă: ce lucrări s-au făcut și cât au costat

Administrația Națională a Drumurilor a anunțat că, pe 3 iulie, a fost redeschisă circulația pe podul peste râul Bâc, situat pe șoseaua Balcani din municipiul Chișinău, precum și pe pasajul rutier peste calea ferată din zonă și pe drumul de acces către strada Pietrăriei.

Potrivit Administrației Naționale a Drumurilor, implementarea acestui proiect a presupus un volum complex de lucrări, precum:

– construcția a circa 2 km de drum (inclusiv drum de acces zona Pruncul cu o lungime de 920 m (denivelat), str. Pietrăriei, bretele de acces str. Calea Ieșilor, acces s. Ghidighici), înălțimea terasamentelor pe alocuri ajunge la 7 m, iar înălțimea sistemului rutier este de aproximativ 77-97 cm;

– construcția a 2 poduri (un pod de încrucișare cu lungimea de circa 80 m, lățimea circa 14 m, care denivelat asigură traversarea r. Bâc, și a drumului de acces spre str. Pietrăriei;

– construcția a unui pasaj ce traversează calea ferată cu o lungime de cca 60 m și lățimea de circa 14 m, prevăzut cu două benzi de circulație de 3,75 m fiecare la ambele poduri și trotuar pe partea stângă la ambele poduri;

– instalarea unui sistem modern de iluminat electric exterior, cu montarea a 52 de piloni, corpuri de iluminat, pozarea a cca 2 km de cablu pentru acesta;

– regularizarea albiei râului Bâc pe o lungime de cca 500 m, consolidarea acesteia;

– construcția unui zid de sprijin din gabioane, cu o lungime de 150m;

– construcția a 5 podețe;

– amenajarea stației de epurare a apelor pluviale.

„Valoarea actuală a proiectului constituie circa 184,79 milioane lei, dintre care 38,37 milioane lei pentru construcția podului peste râul Bâc, 29,99 milioane lei pentru construcția pasajului peste calea ferată, iar 95,45 milioane lei pentru lucrările de construcție a drumurilor și acceselor, inclusiv drumul de acces spre zona industrială Pruncul (acces nr. 1, 2 și 3), strămutarea albiei râului Bâc și lucrările de racordare cu strada Pietrăriei”, au comunicat reprezentații instituției.

Potrivit Administrației, lucrările sunt finalizate în proporție de 99%. „Până la recepția finală, vor fi efectuate lucrări minore rămase, printre care: aplicarea celui de-al doilea strat de vopsea pe parapetele pietonale, consolidarea conului de acces la pasaj, finalizarea unei porțiuni de zid din gabioane și a trotuarului pe drumul de acces spre strada Pietrăriei, amenajarea zonei mediane pe drumul M1 în zona SAC „VENTO” și consolidarea unei porțiuni de 30 m a albiei râului Bâc”, au precizat reprezentanții Administrației Naționale a Drumurilor.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a declarat că segmentul reabilitat face parte din drumul M1, care leagă vama Leușeni și frontiera cu România de Chișinău, și continuă spre Dubăsari și frontiera cu Ucraina. În același timp, este parte a coridorului de transport Est–Vest, cu impact direct asupra conectivității regionale, comerțului transfrontalier și mobilității cetățenilor.

Administraţia Națională a Drumurilor
Administraţia Națională a Drumurilor
Administraţia Națională a Drumurilor
Administraţia Națională a Drumurilor
Administraţia Națională a Drumurilor
Administraţia Națională a Drumurilor
Administraţia Națională a Drumurilor
riit Mürk/ERR

Doi cetățeni moldoveni, condamnați în Estonia pentru incendierea restaurantului „Slavă Ucrainei”

Un tribunal din Tallinn a recunoscut vinovați doi cetățeni ai Republicii Moldova pentru incendierea restaurantului „Slavă Ucrainei” și a unui supermarket, amplasate pe teritoriul Estoniei. Potrivit anchetei, infracțiunile au fost comise la comanda serviciilor speciale rusești. Informațiile au fost raportate pe 3 iulie de Euronews.

Inculpații sunt doi veri din R. Moldova și ambii poartă numele Ivan Cihaial. Unul dintre ei a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare. Cel de-al doilea a fost recunoscut drept complice și condamnat la doi ani și jumătate de detenție.

În declarația instanței se menționează că organizatorul atacurilor a executat o sarcină primită de la Direcția Principală de Informații a Rusiei (GRU). Conform materialelor cauzei, acesta a desfășurat o operațiune de probă în ianuarie 2024, incendierea unui supermarket Co-op în satul Osula, în sud-estul Estoniei. A doua zi, el a primit o nouă instrucțiune: să incendieze restaurantul „Slavă Ucrainei” din Tallinn.

În noaptea de 31 ianuarie 2024, Cihaial, împreună cu vărul său, a ajuns la restaurant, l-a incendiat, iar apoi amândoi au părăsit Estonia. Instanța a menționat că vărul său nu știa că acționează în folosul Kremlinului.

Autoritățile din Letonia, Lituania și Polonia au ajutat la reținerea celor doi bărbați. Aceștia au fost arestați în Italia și extrădați în Estonia pentru a fi judecați.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: