Golovatiuc, despre funcția de ambasador în Rusia: „Parcă ai dreptul la alegere, și parcă nu”
Full Article 2 minutes read

Golovatiuc, despre funcția de ambasador în Rusia: „Parcă ai dreptul la alegere, și parcă nu”

Deputatul socialist Vladimir Golovatiuc declară că va accepta funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă și că, având în vedere „situația”, nu ar avea de ales. Declarația a fost făcută pentru TV8, pe 11 decembrie, după ce președintele în exercițiu Igor Dodon a confirmat că l-a propus pe Golovatiuc în locul lui Andrei Neguța.

„În viața omului, este așa o perioadă, când parcă ai dreptul la alegere, și parcă nu. Situația în care se află țara, situația economică, desigur, eu am acceptat propunerea președintelui”, a declarat Golovatiuc.

Întrebat de reportejul TV8 dacă, din cele spuse, reise că, practic, nu a avut de ales, Vladimir Golovatiuc a confirmat: „Luând în considerare situația, nu am avut de ales”.

Deputatul a mai spus că funcția de ambasador este una responsabilă și va depune eforturi ca să lucreze în interesul țării, businessului și oamenilor. Acesta a precizat că nu cunoaște când va fi numit în funcție, însă documentele au fost transmise la Moscova și se așteaptă decizia.

***

În cadrul ediției din 11 decembrie a platformei sale online, Igor Dodon a confirmat că l-a propus pe Vladimir Golovatiuc la funcția de ambasador al Moldovei în Rusia. Anterior, jurnalistul Vladimir Soloviov a publicat un articol pentru publicația Kommersant în care a scris că Vladimir Golovatiuc urmează să îl înlocuiască pe Andrei Neguța.

Precizăm că, pe 9 decembrie, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința Guvernului. Premierul Ion Chicu a spus că decizia vine în contextul „actului rușinos” cu implicarea mașinii Ambasadei Moldovei la Moscova.

Decizia a fost luată după ce la punctul de trecere al frontierei Palanca, într-un microbuz arondat de Ambasada Republicii Moldova în Rusia, au fost depistate anabolizante. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei. PCCOCS a dispus învinuirea șoferului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope și a solicitat punerea acestuia în arest pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: