Gordienko vinde compania care deține două posturi de radio
Full Article 3 minutes read

Gordienko vinde compania care deține două posturi de radio

Cântăreața Natalia Gordienko a decis să iasă din afacerea din domeniul audiovizualului şi să vândă compania NG Production SRL, fondatoare a posturilor de radio „Russkoe Liubimoe” și „Radio One”, transmite  Mold-street.com.

Pe 29 decembrie 2022, Consiliul Audiovizualului a examinat cererea de modificare a asociatului NG Production SRL, depusă încă pe 5 decembrie.

După modificare, unic asociat al furnizorului de servicii media NG Production SRL urmează să devină Livia Pavelescu, cetățeană a Republicii Moldova.

La solicitarea Consiliului Audiovizualului, Livia Pavelescu a prezentat și o declarație pe propria răspundere ca viitor asociat, în care a informat Consiliul „că nici ea, nici soțul ei nu dețin acțiuni cu drept de vot sau cote-părți din capitalul social al altei persoane juridice din domeniul serviciilor media audiovizuale aflate în jurisdicția Republicii Moldova”.

Amintim că Natalia Gordienko a devenit proprietara Radio One (înființat prin cesiune de frecvențe, preluate de la Național FM) în luna noiembrie 2016. Potrivit declarației semnate de ea pe propria răspundere, acest post de radio are acoperire regională.

Cu câteva zile mai târziu, dar deja în luna decembrie 2016, artista a devenit și proprietara postului Like FM (Russkoe Radio) cu acoperire națională, care ulterior a devenit Russkoe Liubimoe.

Ambele instituții media au adresa pe strada Ghioceilor, 1 – sediul General Media Group (GMG), care include posturile de televiziune Prime și Publika TV, controlate de oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.

Menționăm că, în 2021, NG Production SRL a înregistrat venituri de 2,46 milioane de lei şi un profit de 732.900 de lei, având doar un singur angajat.

Compania are ca domenii de activitate emisia pentru difuzarea serviciilor de programe radio, activităţi de producţie cinematografică, video şi de program de televiziune, activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, activităţi ale agenţiilor de publicitate, de studiere a pieţei şi de sondare a opiniei publice, activităţi de interpretare artistică (spectacole), activităţi de creaţie artistică etc.

Natalia Gordienko este o cunoscută cântăreață din Republica Moldova și a participat de două ori la concursul muzical Eurovision.

Potrivit datelor Consiliului Audiovizualului, în Republica Moldova, la finele anului trecut erau 59 de furnizori de servicii media de radiodifuziune sonoră (posturi de radio), dintre care patru furnizori de servicii media dispun de câte două licenţe de emisie:

  • Instituţia Publică Compania „Teleradio-Moldova” – Radio Moldova şi Radio Moldova Tineret;
  • General Media Group Corp SRL – Publika FM, Muz FM;
  • NG Production SRL – Russkoe Liubimoe, Radio ONE;
  • Pleiada SRL – Radio Relax (Bălți), Radio Relax (Chișinău, Proteagailovca).

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: