Guvernul a decis: mai mulți bani pentru alimentația elevilor din învățământul profesional tehnic
Full Article 50 second read

Guvernul a decis: mai mulți bani pentru alimentația elevilor din învățământul profesional tehnic

Guvernul majorează cu 20% suma pentru prânzul zilnic al elevilor. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței din 17 februarie, la propunerea Ministerului Educației. 

Norma bănească pentru asigurarea gratuită a prânzului elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar va crește cu 20% – de la 14,40 la 17,30 lei pe zi.

În acest sens, Legea bugetului de stat pentru anul 2023 include alocații suplimentare, în sumă de 6.1 milioane de lei.

Elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar sunt asigurați cu prânz gratuit pe perioada studiilor, cu excepția vacanțelor de iarnă şi vară, practicii de producție, precum și a zilelor de odihnă şi sărbătoare.

În anul de studii 2022 – 2023, în cadrul învățământului profesional tehnic secundar își fac studiile circa 14,4 mii de elevi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: