Guvernul vine cu precizări: Funcția de secretar general adjunct nu este obligatorie pentru ministere
Full Article 2 minutes read

Guvernul vine cu precizări: Funcția de secretar general adjunct nu este obligatorie pentru ministere

Funcția de secretar general adjunct al ministerului în afaceri europene nu este obligatorie pentru autoritățile publice. Fiecare minister urmează să ia această decizie, ținând cont de volumul și complexitatea sarcinilor și gradul de implicare a ministerului în procesul de aderare a țării noastre. Precizările vin din partea Guvernului, care a votat astăzi pentru instituirea noii funcții guvernamentale.

Potrivit Guvernului, noii angajați în ministere urmează a fi responsabili de procesul de integrare europeană. Necesitatea instituirii noii funcții vine în contextul în care Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderarea la UE. Totuși, Executivul anunță că funcția de secretar general adjunct al ministerului în afaceri europene nu este una obligatorie, ci la alegerea fiecărui minister.

Totodată, în cadrul ședinței de azi, guvernul a decis consolidarea Cabinetului ministrului și reorganizarea subdiviziunii structurale analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor din cadrul ministerelor în subdiviziunea structurală coordonare politici publice și integrare europeană (SCPIE), precum și crearea acestor subdiviziuni în cadrul a trei autorități administrative.

„Statutul de țară candidată la UE presupune un efort instituțional major pentru ca să ne aliniem cât mai rapid standardelor europene și să prioritizăm reforme de bună guvernare și justiție. Schimbările propuse astăzi reprezintă doar primul pas pentru consolidarea capacității instituționale a autorităților publice”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Precizăm că, conform proiectului de hotărâre al Executivului, instituirea funcției de secretar general adjunct la cele 13 ministere existente va costa statul, anual, aproximativ 3,45 milioane lei. Noii angajați ar urma să ridice, lunar, un salariu de 22 mii lei. Noile prevederi vor intra în vigoare după ce vor fi votate de Parlament și publicate în Monitorul Oficial.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: