Hocheistul rus Fedotov ar putea fi trimis să servească în armată pe Novaia Zemlea, pentru a trimite un „mesaj” altor jucători

Portarul echipei naționale de hochei a Rusiei, Ivan Fedotov, va fi trimis să servească în armată pe Novaia Zemlea, după ce a fost reținut la Sankt Petersburg, relatează TASS, citând o sursă în drept. Se întâmplă după ce Fedotov a semnat un contract cu clubul american Philadelphia Flyers, după ce timp de un an a jucat la CSKA Moscova. Agențiile de stat ruse scriu că acesta este un semn pentru alți jucători de hochei.

Potrivit TASS, Fedotov s-ar afla, la moment, la Severomorsk, regiunea Murmansk. Faptul că jucătorul de hochei ar fi putut fi dus cu o zi înainte dintr-un spital din Sankt Petersburg la Severomorsk a fost semnalat de avocatul lui Fedotov, Alexei Ponomarev, care ulterior a clarificat că nu există date exacte cu privire la locația sa. Ponomarev a numit „speculații” informația conform căreia portarul ar putea fi trimis la Novaia Zemlea. El a menționat că jucătorul de hochei însuși nu ia legătura, iar agențiile guvernamentale nu răspund solicitărilor în weekend, așa că trebuie să aștepte până luni pentru a-l găsi pe Fedotov.

RIA Novosti a declarat că armata ar putea amenința și alți foști jucători de hochei CSKA care au decis să treacă în NHL. „CSKA deține drepturile pentru mulți jucători tineri care joacă acum în străinătate. Dacă nu au rezolvat oficial problema cu biroul militar de înregistrare și înrolare, atunci aceiași Egor Afanasiev, Artiom Grushnikov, Ilya Sorokin, Denis Guryanov și Dmitri Samorukov s-ar putea confrunta cu aceleași probleme pe care le-a avut Ivan Fedotov”, scrie agenția.

Directorul general al clubului Vityaz din regiunea Moscova, Igor Varitsky, a declarat pentru TASS că reținerea lui Fedotov ar putea fi un „mesaj” pentru toți jucătorii tineri. Agenția mai notează că, dacă Fedotov va juca pentru CSKA în noul sezon, acest lucru ar putea pune sub semnul întrebării acordul dintre KHL și NHL privind respectul reciproc pentru contracte. Fedotov a semnat un acord cu echipa americană pentru un an.

Oficial, reprezentanții Federației Ruse de Hochei nu au comentat reținerea fostului portar al CSKA.

Amintim că portarul rus de hochei pe gheață și membru al echipei naționale a țării, Ivan Fedotov, în vârstă de 25 de ani, a fost reținut pe 1 iulie la Sankt Petersburg. Fedotov este suspectat că s-ar fi sustras de la serviciul militar și că ar fi părăsit consiliul de recrutare în armată. Publicația online Fontanka scrie că Fedotov ar fi atras asupra sa atenția după ce, recent, a semnat un contract cu clubul american de hochei Philadelphia Flyers.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Comisia Europeană, precizări pentru NewsMaker privind interdicția lui Ceban în Schengen: „E responsabilitatea statelor membre”

Comisia Europeană a răspuns solicitării NewsMaker privind interdicția primarului Chișinăului, Ion Ceban, în România și spațiul Schengen. Comisia a subliniat că aplicarea acestor măsuri este „responsabilitatea” statelor membre Schengen, care pot restricționa intrarea persoanelor considerate „o amenințare la ordinea publică sau securitatea internă”.

Este important de menționat că înregistrarea interdicțiilor de călătorie în Sistemul de Informații Schengen (SIS) este responsabilitatea statelor membre Schengen.

În conformitate cu Codul Frontierelor Schengen, statele membre pot restricționa intrarea persoanelor considerate o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității interne. Aceasta include și autoritatea de a introduce astfel de persoane în SIS, pentru a le împiedica accesul, dacă sunt evaluate ca prezentând un risc pentru ordinea publică sau securitatea națională.

O condiție esențială pentru intrarea în Spațiul Schengen este ca o persoană să nu fie înscrisă în SIS și să nu fie identificată ca o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității interne. Prin urmare, persoanele care îndeplinesc oricare dintre aceste criterii nu pot intra în Spațiul Schengen”, subliniază Comisia.

***

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

În prima sa reacție, Blocul „Alternativa” – din care face parte și MAN, partidul condus de Ion Ceban – a declarat că interdicția ar fi fost luată „la comanda” autoritățile de la Chișinău, care l-ar fi desemnat pe Ceban drept „principalul inamic”. Totodată, blocul a învinuit guvernarea că ar pregăti o serie de „acțiuni represive” împotriva primarului Ion Ceban și a echipei sale.

La rândul său, Ion Ceban a declarat că interdicția împotriva sa este o „răfuială politică” din partea conducerii Republicii Moldova. El a acuzat-o pe președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate că ar utiliza inclusiv instituțiile statului pentru a-l bloca.

Pe de altă parte, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins acuzațiile, declarând că măsura are legătură cu faptele edilului. El a evidențiat pozițiile lui pro-ruse manifestate de-a lungul timpului.

De asemenea, Perciun i-a reproșat primarului că „s-a afișat și a susținut tacit un candidat anti-european la președinția României”.

Ceban a declarat pe 10 iulie că interdicția sa în spațiul Schengen și în România ar fi o presupusă „înțelegere între președinta Maia Sandu și omologul său din România, Nicușor Dan”. Potrivit lui Ceban, această măsură ar reprezenta o modalitate prin care președintele român „i-ar fi întors datoria” pentru sprijinul acordat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale din România. Președinția a respins acuzațiile, catalogându-le drept „nefondate”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: