Hocheistul rus Fedotov ar putea fi trimis să servească în armată pe Novaia Zemlea, pentru a trimite un „mesaj” altor jucători
Full Article 3 minutes read

Hocheistul rus Fedotov ar putea fi trimis să servească în armată pe Novaia Zemlea, pentru a trimite un „mesaj” altor jucători

Portarul echipei naționale de hochei a Rusiei, Ivan Fedotov, va fi trimis să servească în armată pe Novaia Zemlea, după ce a fost reținut la Sankt Petersburg, relatează TASS, citând o sursă în drept. Se întâmplă după ce Fedotov a semnat un contract cu clubul american Philadelphia Flyers, după ce timp de un an a jucat la CSKA Moscova. Agențiile de stat ruse scriu că acesta este un semn pentru alți jucători de hochei.

Potrivit TASS, Fedotov s-ar afla, la moment, la Severomorsk, regiunea Murmansk. Faptul că jucătorul de hochei ar fi putut fi dus cu o zi înainte dintr-un spital din Sankt Petersburg la Severomorsk a fost semnalat de avocatul lui Fedotov, Alexei Ponomarev, care ulterior a clarificat că nu există date exacte cu privire la locația sa. Ponomarev a numit „speculații” informația conform căreia portarul ar putea fi trimis la Novaia Zemlea. El a menționat că jucătorul de hochei însuși nu ia legătura, iar agențiile guvernamentale nu răspund solicitărilor în weekend, așa că trebuie să aștepte până luni pentru a-l găsi pe Fedotov.

RIA Novosti a declarat că armata ar putea amenința și alți foști jucători de hochei CSKA care au decis să treacă în NHL. „CSKA deține drepturile pentru mulți jucători tineri care joacă acum în străinătate. Dacă nu au rezolvat oficial problema cu biroul militar de înregistrare și înrolare, atunci aceiași Egor Afanasiev, Artiom Grushnikov, Ilya Sorokin, Denis Guryanov și Dmitri Samorukov s-ar putea confrunta cu aceleași probleme pe care le-a avut Ivan Fedotov”, scrie agenția.

Directorul general al clubului Vityaz din regiunea Moscova, Igor Varitsky, a declarat pentru TASS că reținerea lui Fedotov ar putea fi un „mesaj” pentru toți jucătorii tineri. Agenția mai notează că, dacă Fedotov va juca pentru CSKA în noul sezon, acest lucru ar putea pune sub semnul întrebării acordul dintre KHL și NHL privind respectul reciproc pentru contracte. Fedotov a semnat un acord cu echipa americană pentru un an.

Oficial, reprezentanții Federației Ruse de Hochei nu au comentat reținerea fostului portar al CSKA.

Amintim că portarul rus de hochei pe gheață și membru al echipei naționale a țării, Ivan Fedotov, în vârstă de 25 de ani, a fost reținut pe 1 iulie la Sankt Petersburg. Fedotov este suspectat că s-ar fi sustras de la serviciul militar și că ar fi părăsit consiliul de recrutare în armată. Publicația online Fontanka scrie că Fedotov ar fi atras asupra sa atenția după ce, recent, a semnat un contract cu clubul american de hochei Philadelphia Flyers.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: