În Moldova a apărut prima asigurare de la coronavirus

În Republica Moldova, de altfel, ca și în restul lumii, în timpul pandemiei au fost întreprinse un șir de acțiuni menite să împiedice răspândirea coronavirusului. A fost sistată activitatea sectoarelor de divertisment și sport, dar și a grădinițelor. Iar școlile și universitățile, inclusiv companiile de stat și cele private au recurs la lucrul de la distanță. Timp de câteva luni chiar și transportul public a circulat în regim special. Toate aceste măsuri s-au implementat pentru a împiedica răspândirea infecției cu virusul de tip nou SARS-Cov-2. Dar, din nefericire, rapoartele Comisiei Excepționale au arătat că cifrele persoanelor infectate sunt oricum în creștere, iar Moldova e în lista țărilor de „neinvidiat”.

Cum să te protejezi pe tine și familia ta de COVID-19? Dincolo de respectarea tuturor normelor igienice de precauție și distanță socială, îți recomandăm această asigurare medicală opțională în caz de infectare cu COVID-19 de la compania „Intact Asigurări Generale”.

De ce să beneficiezi de o asigurare dedicată COVID-19?

Foarte multe persoane, din păcate, gândesc greșit și anume, că asigurarea e o irosire de bani.

Dar în contextul actual, când e pandemie în toată lumea, nici nu știi de unde vine primejdia.

Îmbolnăvirea cu noul tip de coronavirus înseamnă nu doar un pericol pentru sănătatea ta, ci și pentru bugetul fiecăruia dintre noi.

Cu așa lucruri nu se riscă. Mai ales că există opțiunea să-ți vezi de ale tale liniștit și să nu îți imaginezi mereu scenarii groaznice despre ce se poate întâmpla cu tine și familia ta. Chiar dacă planifici o plecare peste hotare, atunci când ți se va ivi această oportunitate, fiind încă acasă, gândește-te bine și ia în calcul toate riscurile călătoriei. Un singur lucru e cert: asigurarea medicală în caz de coronavirus – e cel mai rațional plan de rezervă în caz de infectare cu COVID-19.

Să fie oare suma de 99 de lei o sumă prea mare pentru a trăi fără griji?

Asigurarea în caz de COVID-19 e disponibilă deja online. Comand-o!

Din nefericire, COVID-19 nu e o invenție de speriat lumea – dar e un pericol iminent. Pentru că astăzi există un risc înalt nu doar de infectare dar și de răspândire a infecției printre rude și apropiați.

Polița de asigurare în caz de coronavirus de la compania „Intact Asigurări Generale” îți va garanta un ajutor financiar la timp în această perioadă grea. În caz de îmbolnăvire cu COVID-19 suma eliberată pentru fiecare persoană asigurată constituie 8000 de lei.

Vom menționa în acest sens, că te poți asigura nu doar pe tine, dar și pe copiii tăi. Cu atât mai mult că recent, conducerea țării s-a arătat dispusă să permită reluarea frecventării a instituțiilor de învățământ începând cu 1 septembrie. Oare, în așa condiții, merită să ne lăsăm în mâna sorții? Școlile inevitabil sunt spații aglomerate și orice măsuri de precauție nu ai lua, copiii vor continua să comunice între ei. Și unde vom fi noi să-i oprim?

Tocmai de asta, compania „Intact Asigurări Generale” oferă aceste posibilități de asigurare nu doar pentru adulți, ci și pentru copii, care sunt destul de vulnerabili în fața acestui pericol.

Ne mândrim cu faptul că „Intact Asigurări Generale” este un concurent profesionist pe piața asigurărilor din Republica Moldova. În momentul de față, este prima companie care oferă poliță de asigurare în caz de coronavirus pe întregul teritoriu al țării. În total, îți punem la dispoziție 2 feluri de asigurare:

Asigurare pentru 3 luni. Pret: 99 lei;
Asigurare pentru 6 luni. Preț: 199 lei.

Și nu e nevoie să mergi la biroul companiei pentru a obține o poliță de asigurare. La Darwin ai ocazia să cumperi asigurarea online!

Asigurarea în caz de COVID-19 este destinată atât adulților, cât și copiilor. Polița intră în vigoare după 14 zile de la semnarea contractului de asigurare.

Află mai multe detalii în orice Darwin Store sau la nr. de telefon: 060 78 22 23

Asigură-ți sănătatea ta și a celor din jur pentru a fi încrezut în ziua de mâine!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Foto: Vasile Tarlev, Igor Dodon, Vladimir Voronin

„Frontul Putin”: Grosu, prima reacție după ce opoziția a anunțat că merge la alegeri cu un „bloc patriotic”

Igor Grosu, președintele Parlamentului și liderul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), a declarat că politicieni care de-a lungul timpului au fost în funcții de conducere a Republicii Moldova „au fost scoși de la naftalină la comanda Kremlinului” și vor „să captureze” statul după alegeri, pentru a-l preda Rusiei. Potrivit lui, acești politicieni sunt „un pericol foarte mare” pentru viitorul țării noastre. Precizările au fost făcute pe 22 iulie, într-un mesaj pe Facebook, după ce Igor Dodon, Irina Vlah, Vladimir Voronin și Vasile Tarlev au comunicat că partidele pe care le conduc intenționează să creeze un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă.

Alternativele lui Putin se înmulțesc. Politicieni obosiți, care s-au tot perindat la guvernare și au ținut Moldova în sărăcie și în zona gri, au fost scoși de la naftalină la comanda Kremlinului. De-a lungul anilor, ei au lucrat împotriva Moldovei. Acum vor să captureze iarăși țara noastră după alegeri și s-o dea pe tavă stăpânilor lor. Ce îi unește pe toți acești politicieni obosiți în frontul Putin? Aceeași sacoșă de bani și același stăpân. Frontul Putin, manifestat în diverse personaje, partide, blocuri, fiecare cu rol prestabilit, chiar dacă ascunși după măști diferite, este un pericol foarte mare pentru viitorul țării noastre”, a declarat Igor Grosu.

Politicianul a mai spus că PAS are „datoria” de a duce Republica Moldova înainte în Uniunea Europeană.

Afirmațiile lui Igor Grosu vin după ce, pe 22 iulie, într-o conferință de presă, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, președinta Partidului Republican „Inima Moldovei”, Irina Vlah, președintele Partidului „Pentru Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, și președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, au anunțat că planifică să formeze un bloc electoral, pe care l-au catalogat drept „patriotic, în vederea participării la alegerile parlamentare. Dodon a declarat că cele patru formațiuni sunt unite de poziții comune, printre care suveranismul și dorința de a restabili relațiile cu Federația Rusă, care de mai bine de 3 ani își continuă invazia la scară largă din Ucraina. Politicienii au lansat, de asemenea, mai multe acuzații la adresa PAS, precum faptul că ar fi „acaparat” statul. Totodată, Irina Vlah a spus că rămânerea Partidului Acțiune și Solidaritate va fi „o amenințare reală” la adresa Republicii Moldova.

***

Alegerile parlamentare vor fi organizate în data de 28 septembrie.

Stamate și Năstase pot colecta semnături pentru a candida independent la parlamentare. Grupurile de inițiativă, înregistrate de CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat unanim, în ședința din 22 iulie, cererile de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea Olesei Stamate și lui Andrei Năstase în calitate de candidați independenți la alegerile parlamentare din 28 septembrie. Astfel, ambii pot începe colectarea semnăturilor necesare pentru a fi înregistrați în cursă, până pe 19 august, inclusiv.

Amintim că deputata Olesea Stamate, care a fost exclusă recent din PAS în urma scandalului privind amnistia, a anunțat pe 20 iulie că va candida independent, pentru un nou mandat, la parlamentarele din toamnă. Grupul său de inițiativă este format din 10 persoane și a fost aprobat cu vot unanim de CEC.

Tot pe 20 iulie, și fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, și-a anunțat intenția de a participa la scrutin ca independent. Grupul său de inițiativă, format din 55 de persoane, a fost aprobat cu votul unanim al membrilor autorității electorale.

Precizăm că, pentru a fi înregistrat în cursă, candidatul independent trebuie să prezinte la CEC liste de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 2000 și cel mult 2500 de susținători cu drept de vot. Prin derogare de la această prevedere, o candidată femeie prezintă semnăturile a cel puțin 1000 și cel mult 2500 de susținători cu drept de vot.

Perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova a început pe 20 iulie și se va încheia pe 19 august 2025.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

SUA impun o taxă suplimentară de $250 pentru viză: Cine o plătește și cum poate fi recuperată

Statele Unite vor impune vizitatorilor internaționali o nouă „taxă pentru integritatea vizelor” în valoare de cel puțin 250 de dolari, care se va adăuga la costurile deja existente pentru obținerea vizelor, conform unei prevederi din recenta lege de politică internă adoptată de administrația Trump. Taxa, considerată un „depozit rambursabil”, va putea fi recupertaă în cazul respectării condițiilor de ședere.

Potrivit CNN, Taxa se va aplica tuturor vizitatorilor care trebuie să obțină vize temporare de tip non-imigrant pentru a intra în SUA. Sunt vizați turiștii, oameni de afaceri, studenții internaționali și alți vizitatori temporari. În anul fiscal 2024, SUA a emis aproape 11 milioane de astfel de vize, potrivit datelor Departamentului de Stat.

Turiștii și oamenii de afaceri din țările care fac parte din Programul de Scutire de Viză (Visa Waiver Program) – inclusiv Australia și multe țări europene – nu au nevoie de viză pentru sejururi de până la 90 de zile.

Plata taxei va fi obligatorie în momentul eliberării vizei și nu vor exista scutiri de la plată. Conform prevederii din lege, călătorii care respectă condițiile vizei își pot recupera taxa după încheierea călătoriei.

Avocatul specializat în imigrație Steven A. Brown, partener la firma Reddy Neumann Brown PC din Houston, a descris această taxă ca pe un „depozit de garanție rambursabil”. Totuși, el a remarcat că mecanismul de rambursare nu este clar în acest moment.

„Este greu de spus care este scopul exact al taxei”, a declarat Brown într-un e-mail pentru CNN. „În general, taxele de imigrație acoperă costurile procesului de aprobare sau eliberare a vizei”, însă prevederea privind rambursarea ar putea însemna că sumele încasate vor fi returnate. „Într-o lume ideală, nu ar exista depășiri ale duratei vizei sau încălcări.”

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS), instituția care implementează această taxă, nu a oferit încă detalii despre procesul de rambursare sau despre alte aspecte ale aplicării noii politici.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a explicat că taxa a fost instituită „pentru a susține prioritățile administrației de consolidare a aplicării legislației privind imigrarea, de descurajare a depășirii termenului legal al vizelor și de finanțare a securității la frontieră.”

Taxele nerambursate vor fi „depozitate în fondul general al Trezoreriei”, se menționează în lege.

Pentru anul fiscal 2025, taxa inițială va fi fie 250 de dolari, fie o sumă mai mare stabilită prin regulament. Aceasta va fi ajustată anual în funcție de inflație.

(ВИДЕО) Плахотнюк задержан в Греции/Додон, Воронин, Тарлев и Влах создали блок/PAS: союз с Împreună рискован

Главные новости Молдовы и мира в новом выпуске NewsMaker!
Темы выпуска:
— Плахотнюк задержан в Греции. Источники NM: и Цуцу тоже
— Додон, Тарлев, Влах и Воронин объединяются в левый блок
— Цою о запрете для Чебана: сейчас главное безопасность
— Глава МИД Румынии с официальным визитом в Кишиневе
— Герман о том, почему PAS не создали коалицию с Împreună
— Гросу о решении Стамате баллотироваться: «Это шум»
Не забудьте нажать на колокольчик, чтобы не пропустить новые выпуски: каждый будний день в 15.30 и 19.30 о Молдове на русском языке.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

Foto: PAS/Maia Sandu

Agitație înainte de termen și promisiuni electorale mascate: Maia Sandu, Guvernul și Primăria Chișinău, în raportul Promo-LEX

Asociația Promo-LEX avertizează, în primul raport de monitorizare a alegerilor parlamentare din 28 septembrie, asupra utilizării resurselor administrative în scopuri politice – ceea ce contravine standardelor internaționale privind separarea statului de partidele politice. Potrivit organizației, instituțiile statului au folosit fonduri publice pentru a obține capital politic înaintea campaniei propriu-zise.

Mai exact, asociația precizează că, după stabilirea datei alegerilor, Parlamentul a modificat bugetul de stat, redistribuind bani către diverse proiecte, în timp ce Guvernul a lansat campania „Moldova poate”, ulterior preluată și promovată de partidul de guvernare PAS. Promo-LEX atrage atenția că aceste acțiuni pot fi percepute ca promisiuni electorale mascate.

Raportul notează și că Primăria Chișinău a desfășurat campanii de informare cu mesaje personalizate pentru primarul Ion Ceban, iar partidul acestuia, MAN, a sponsorizat promovarea lor pe platforme online.

De asemenea, Promo-LEX semnalează implicarea politică a președintei Maia Sandu în susținerea listei de candidați PAS. Potrivit asociației, acest gest ridică semne de întrebare privind neutralitatea funcției prezidențiale.

Asociația mai precizează că, mai multe partide și potențiali concurenți electorali desfășoară activități de promovare cu tentă electorală în această perioadă, deși campania electorală începe oficial abia la 29 august. Printre formațiunile active se numără PAS, care a lansat o campanie națională de informare privind realizările și planurile de aderare la UE, și PSRM, care promovează ideea de „politică suverană” prin distribuirea de materiale și colectarea de semnături.

Conform legii, agitația electorală este permisă doar după înregistrarea concurenților și nu mai devreme de 30 de zile înainte de vot, ceea ce înseamnă că acțiunile actuale ale partidelor pot fi considerate simple activități politice de promovare, dacă nu sunt făcute în contextul activității grupurilor de inițiativă și/sau de promovare a potențialilor candidați desemnați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: