Încă două decese din cauza infecției cu COVID-19. O femeie din Cahul și un bărbat din Fălești au pierdut lupta cu moartea
Full Article 2 minutes read

Încă două decese din cauza infecției cu COVID-19. O femeie din Cahul și un bărbat din Fălești au pierdut lupta cu moartea

În Republica Moldova au fost înregistrate încă două decese din cauza infecției cu noul coronavirus. Informația a fost publicată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în dimineața zilei de 2 mai. Bilanțul s-a ridicat la 124 de morți.

(Deces 123) Femeie de 69 ani, din Cahul. Internată la data de  18 aprilie în cadrul spitalului raional Cahul. Comorbidități: insuficiență hepato-renală.

(Deces 124) Bărbat de 66 ani, din Fălești. Internat la data de 28 aprilie la spitalul raional Bălți. Comorbidități:diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, obezitate gr.III.

Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în Republica Moldova, din 7 martie până pe 2 mai au fost testați pozitiv cu COVID-19 3980 de oameni, inclusiv 1004 lucrători medicali. Au fost înregistrate 124 de decese, inclusiv 6 din rândul angajaților din sistemul sănătății.

S-au însănătoșit 1334 pacienți. Bărbații care au învins coronavirusul sunt îndemnați să doneze plasmă sangvină, pentru tratamentul pacienților infectați care se află în stare gravă. Până în prezent, au fost înregistrați 20 de donatori.

Pe 15 mai în Republica Moldova expiră perioada de 60 de zile pentru care a fost declarată stare de urgență, în legătură cu pandemia de COVID-19.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: