Interdicție de a ocupa o funcție publică pentru ex-directorul unei agenții de stat. Acesta a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese
Full Article 2 minutes read

Interdicție de a ocupa o funcție publică pentru ex-directorul unei agenții de stat. Acesta a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese

În perioada noiembrie 2014 – februarie 2019, ex-directorul general al unei agenții de stat a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, ca urmare a luării mai multor decizii în privința a două surori, persoane apropiate, care activau în cadrul instituției pe care acesta o gestiona. Despre acest lucru informează Autoritatea Națională de Integritate, astăzi, 24 ianuarie.

În cadrul controlului s-a stabilit că fostul conducător, având interes personal rezultat din relațiile sale cu persoanele apropiate, a semnat în privința acestora acte administrative și a încheiat direct acte juridice, se anunță în comunicat.

Prin urmare, subiectul controlului nu a respectat prevederile legii privind declararea averii și intereselor personale și nu a soluționat situația privind conflictul de interese.

Astfel, persoana supusă controlului se decade din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani. De asemenea, Autoritatea Națională de Integritate va înscrie persoana supusă controlului în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică.

Actul de constatare va fi publicat pe pagina oficială web a Autorității după rămânerea definitivă, cu respectarea legislației privind datele cu caracter personal.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: