Internship Endava: Ești gata pentru ediția de toamnă? Lista materialelor de studii

Îți dorești o carieră în IT prin intermediul programului de Internship de la Endava? Au rămas zile numărate până va fi dat startul aplicărilor pentru ediția de toamnă 2022. Perioada de aplicări va fi deschisă începând cu 13 iunie până pe 1 iulie.

Amintim că și în cadrul acestei ediții este urmată regula primul venit – primul servit, un lucru diferit, însă, va fi ordinea procesării cererilor. Echipa Endava va recepționa aplicările pentru o perioadă de doar trei săptămâni, iar procesul de recrutare și completarea locurilor va avea loc după încheierea perioadei de aplicare.

Programul de Internship la Endava are o istorie de 20 de ani. Acesta a demarat în anul 2002 și este organizat în două ediții pe an: primăvara și toamna. În prezent acesta se desfășoară într-un mod hibrid (online și offline). Internii sunt implicați în program timp de trei luni, cinci zile pe săptămână, șase ore pe zi.

Pentru a fi pregătit pentru procesul de recrutare, încurajăm aplicanții să revizuiască materialele de studiu puse la dispoziție.

De ce programul de Internship de la Endava?

Programul presupune o perioadă de training intensiv sub ghidajul mentorilor – inginerilor cu experiență Endava. Mai mult, pe lângă partea teoretică, internii au posibilitatea să asiste inclusiv la proiecte reale ale companiei și să cunoască procesele de lucru. Programul este neremunerat, rata de angajare a internilor fiind de 80-90%.

Pentru cine este destinat programul de Internship?

Studenții în ultimii ani sau proaspeți absolvenți ai facultăților de profil, persoanele pasionate de IT și care au cunoștințele necesare, specialiștii IT începători sau persoanele care vor să se reprofileze în IT.

Ce trebui să cunoști pentru a fi eligibil/ă?

Pe lângă abilitățile tehnice necesare (vedeți lista materialelor de studii) sunt eligibile persoanele care posedă o gândire analitică, concentrați pe soluționarea problemelor și dețin abilități bune de comunicare și lucru în echipă.

Accesați pagina endava.com/InternshipChisinau, pentru a examina lista materialelor de studiu puse la dispoziție gratuit. Totodată, pentru cel mai des adresate întrebări despre Programul de Internship, vedeți pagina – careers.endava.com/en/Junior-Programmes/Chisinau/FAQ-Internship-Chisinau.

Pentru ediția de toamnă 2022 sunt deschise aplicări în următoarele direcții:

Testing: Software Test Analyst / Java Automation Testing / .NET Automation Testing

Development: Development: Front-End Development / Java Development / Android Development / iOS Development / .NET Development

Applications Management: AM Analyst / AM Java Engineer / AM .NET Engineer / DevOps Engineer AM

Data: Data Engineer

 

Despre Endava

Endava este o companie publică de servicii IT, cu peste 20 ani de experienţă în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai cunoscute branduri în industrii ca cea Financiară, Asigurări, Telecomunicaţii, Media şi Technologie, Retail şi Bunuri de consum. Prin soluţiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi ajută clienţii să atingă un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate şi eficienţă.

Endava avea 10.000 de angajați în decembrie 2021, localizați în birourile sale din Australia, Austria, Danemarca, Germania, Irlanda, Olanda, Singapore, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și centrele de livrare din Uniunea Europeană: România, Bulgaria, Croația și Slovenia; Țările din Europa Centrală: Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Bosnia și Herțegovina; America Latină: Argentina, Columbia, Uruguay și Venezuela.

Alături de investiţiile făcute în consolidarea relaţiilor de lungă durată cu clienţii săi, Endava recunoaşte importanţa de a oferi angajaţilor săi oportunităţi de carieră pline de satisfacții și provocări.

În iulie 2018, Endava a fost listată la bursa din New York sub simbolul DAVA.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

imagine simbol

Plata unică de 5000 de lei va ajunge la mai mulți beneficiari: Guvernul a extins lista

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că Guvernul extinde categoriile de beneficiari ai ajutorului unic de 5000 de lei. Astfel, peste 2000 de persoane vor putea primi această plată. Este vorba despre persoane cu dizabilitate severă care nu beneficiază de pensie de dizabilitate, dar primesc alte tipuri de pensii: de vârstă, de urmaș sau specială. Potrivit Guvernului, anterior, persoanele încadrate în grad de dizabilitate și care nu sunt beneficiare de pensie de dizabilitate, nu au fost incluse pentru acordarea suportului financiar unic.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat, pe 24 iunie, că Guvernul extinde categoriile de beneficiari ai ajutorului unic de 5000 de lei, incluzând și persoanele cu dizabilitate severă care nu primesc pensie de dizabilitate, dar beneficiază de alte tipuri de pensii: de vârstă, de urmaș sau specială. Peste 2000 de persoane se încadrează în lista noilor beneficiari.

„Până acum, cu sprijinul generos al Uniunii Europene, am reușit să oferim un ajutor unic pentru circa 230 000 de persoane. Continuăm să extindem acest suport, pentru ca niciun cetățean care are nevoie să nu fie lăsat în urmă”, a declarat ministrul Alexei Buzu.

Potrivit ministerului, suportul unic va fi acordat de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) persoanelor cu dizabilități severe, înregistrate până la 1 mai 2025 în baza de date a CNAS. Plățile vor fi oferite proactiv beneficiarilor, prin 3 modalități: pe cardul social existent (unde primesc deja anumite prestații sociale: indemnizații, alocații lunare, etc.); pe cardul bancar identificat de Guvern care este folosit de beneficiari și introdus în bazele de date ale CNAS; în numerar la oficiile poștale, dacă beneficiarii nu dețin niciun card social sau card bancar, începând cu luna iulie 2025. 

Ajutorul unic va putea fi ridicat până la 26 decembrie 2025.

NewsMaker by Mihaela Conovali

În luna aprilie s-a anunțat că, începând cu mai 2025, toate familiile din Republica Moldova cu copii de până la 5 ani vor primi o plată unică de 1500 de lei, inclusiv cele aflate în diaspora. De asemenea, familiile cu copii cu dizabilități vor primi câte 5000 de lei, la fel ca și cele care au în îngrijire adulți cu dizabilități severe. Autoritățile au calificat această susținere drept un „ajutor de Paște”, parte a programului „Bugetul +Plus”.

presedinte.md

Diplome și felicitări pentru funcționarii publici, de ziua lor profesională. Sandu: „Țara are nevoie de profesioniști care cred în ea”

Președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și șeful legislativului, Igor Grosu, au participat pe 23 iunie la un eveniment dedicat Zilei funcționarului public. În cadrul acestuia, conducerea țării a felicitat funcționarii publici cu ocazia zilei profesionale și le-a mulțumit pentru contribuția lor la buna funcționare a instituțiilor statului.

Astăzi este ziua în care ne oprim, pentru un moment, din ritmul activității cotidiene și ne uităm cu recunoștință către cei care, în fiecare zi, țin statul în mișcare. Vă mulțumesc pentru munca pe care o faceți – o muncă deseori discretă, dar esențială pentru buna funcționare a societății noastre”, a menționat președinta.

Maia Sandu i-a îndemnat, totodată, pe toți angajații din sistemul public să contribuie la integrarea europeană a Republicii Moldova.

Trăim vremuri pline de provocări, dar avem și o oportunitate istorică – să aducem Moldova în Uniunea Europeană. Reușita acestui drum depinde de fiecare dintre noi: de lucrul bine făcut, de respectul față de oameni și de forța de a merge înainte, împreună. Țara noastră are nevoie de profesioniști care cred în ea, care îi poartă grija și care contribuie la binele comun”, a punctat șefa statului.

presedinte.md

La rândul său, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că funcționarii publici reprezintă „forța invizibilă care face statul să se miște”. „Prin profesionalismul, integritatea și devotamentul vostru zilnic, contribuiți semnificativ la buna funcționare a instituțiilor și la consolidarea încrederii în administrația publică. Munca voastră, de multe ori discretă, este pilonul pe care se sprijină progresul și stabilitatea societății noastre”, a declarat Recean, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

În timpul evenimentului, 120 de funcționari publici din administrația publică centrală și cea locală au fost distinși cu Diploma de Onoare a Guvernului. 

gov.md

Precizăm că Ziua funcționarului public, marcată pe 23 iunie, a fost instituită în anul 2012. Conform datelor statistice, la sfârșitul anului 2024, în serviciul public activau 34 696 persoane – 15 409 funcționari publici cu statut general și 19 287 de funcționari publici cu statut special.

facebook.com/partidulshor

Încă un lider din echipa lui Șor ajunge în instanță: riscă până la 7 ani de închisoare

Președintele oficiului teritorial Anenii Noi al ex-partidului „Șor” ajunge în judecată. Conform procurorilor, persoana ar fi contribuit la acceptarea a circa 3 milioane de lei din surse ilicite, iar banii ar fi fost folosiți pentru promovarea intereselor politice ale partidului și obținerea puterii în stat. Dacă va fi găsit vinovat, liderul local al fostului partid „Șor” riscă o amendă de până la 92 500 de lei sau până la 7 ani de închisoare.

Procuratura Anticorupție a anunțat, pe 24 iunie, despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanță a cauzei penale în care președintele oficiului teritorial Anenii Noi al ex-partidului „Șor” este învinuit de complicitate la finanțarea ilegală a partidului, din partea unui grup criminal organizat.

Conform procurorilor, în perioada iulie – octombrie 2022, persoana a coordonat activitatea organizației, știind că partidul era finanțat de un grup criminal organizat. Se menționează că, în complicitate cu conducerea partidului, el ar fi contribuit la acceptarea a circa 3 milioane de lei din surse ilicite. Banii ar fi fost folosiți pentru promovarea intereselor politice ale partidului și obținerea puterii în stat prin mijloace ilegale.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția. Procuratura Anticorupție a declarat că, dacă va fi găsită vinovată, persoana riscă o amendă cuprinsă între 57.500 și 92.500 de lei sau o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, iar în ambele cazuri – privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita anumite activități, pe o perioadă de 2 până la 5 ani.

Conform procurorilor, pentru a asigura plata unei eventuale amenzi și confiscarea bunurilor, a fost pus sechestru pe averea învinuitului, în valoare de peste 400.000 de lei.

Anterior, procurorii au expediat în instanță cauze penale în care figurau și alți lideri locali ai ex-partidului „Șor”.

***

Amintim că în 2023 partidul politic „Șor” a fost declarat neconstituțional. Decizia a fost pronunțată de magistrații Curții Constituționale, urmare a sesizării Guvernului Republicii Moldova, în care se menționa că formațiunea prin activitatea sa a încălcat în repetate rânduri principiile statului de drept și a acționat într-o manieră contrară intereselor naționale.

Șor a fugit din Republica Moldova în vara anului 2019, odată cu fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc. Unele investigații jurnalistice au arătat că Șor, care este și cetățean israelian, s-a stabilit în Israel. Pe 1 februarie 2024, Șor a părăsit Israelul, iar de atunci se află în Federația Rusă. În mai 2024, acesta anunța că a obținut cetățenia Rusiei. În luna mai curent, ministra Afacerilor Interne Daniella Misail-Nichitin a declarat că Moscova nu reacționează la cererea Chișinăului de extrădare a lui Ilan Șor. Amintim că în aprilie 2023, Curtea de Apel l-a condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară” și a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 5 miliarde de lei. Atunci Șor a acuzat magistrații că s-ar fi subordonat ordinelor politice și a susținut decizia Curții de Apel „îl lasă rece și că nu are de gând să se conformeze acesteia”. Pe 13 decembrie 2024, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia instanței de apel.

diez.md

Fraudă la examenele de gimnaziu: peste 100 de elevi eliminați. Perciun, despre primele rezultate: „Mai avem de lucru”

Aproape 89% dintre elevii care au absolvit gimnaziul anul acesta au promovat examenul de clasa a IX-a, comparativ cu aproape 95% anul trecut. Potrivit Ministerului Educației, majoritatea elevilor au obținut note între 6 și 8, iar aproximativ 8% au luat 9 sau 10. Unul din cinci elevi a trecut examenul cu nota minimă, în timp ce puțin peste 10% nu au reușit să promoveze. Totodată, peste 100 de candidați au fost eliminați pentru fraudă, precizează MEC.

Cea mai mare notă medie s-a înregistrat la Istoria românilor și universală — 6,51, iar cea mai mică, 5,90, la Limba și literatura română pentru alolingvi.

La nivel de discipline, rata de promovare este de 95% la Istoria românilor și universală, 95,8% la Limba și literatura română, 96,5% la Limba și literatura rusă, 82,7% la Limba și literatura română pentru alolingvi și cea mai scăzută — 77,8% la Matematică.

Pentru prima dată, toate examenele au fost monitorizate în fiecare școală din țară, cu sprijinul a peste 1.000 de observatori. Chiar și așa, 114 candidați au fost eliminați pentru fraudă, anunță MEC.

„Ne-am dorit un examen corect și integru, la nivelul întregii țări, astfel încât rezultatele să reflecte cu adevărat cunoștințele elevilor. Putem spune că nivelul de integritate a fost, în mare parte, atins — vedem o apropiere a rezultatelor de cele pe care le anticipam, pe baza experienței de anul trecut și a performanțelor de la testele PISA. Imaginea este, anul acesta, mai clară decât în anii precedenți. Totuși, este evident că mai avem încă de lucru în ceea ce privește asigurarea deplină a integrității”, a menționat ministrul Dan Perciun. 

„Am inițiat un amplu proces de reorganizare a modalității de desfășurare a examenelor de clasa a IX-a, având ferma convingere că integritatea nu se negociază. (…) Ne-am dorit să avem un examen corect, responsabil și onest”, a spus Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. 

Candidații își pot consulta lucrările pe platforma https://o9est.md, iar cei nemulțumiți pot depune contestații până la sfârșitul zilei de  astăzi, 24 iunie. Contestațiile vor fi examinate până pe 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 2 iulie. Pentru cei care nu au promovat, sesiunea suplimentară este programată între 8 și 11 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Посольство России в Республике Молдова

Moscova, după Marșul Suveranității organizat la Chișinău: „Respectăm neutralitatea Moldovei”

Federația Rusă afirmă că respectă „suveranitatea, statutul de neutralitate și integritatea teritorială a Republicii Moldova” — potrivit unei declarații publicate de Ambasada Rusiei la Chișinău, la o zi după evenimentele desfășurate luni, 23 iunie, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la semnarea Declarației de Suveranitate a țării. Totodată, diplomația rusă susține că „renunțarea la un curs de confruntare cu Rusia reprezintă o garanție a stabilității Moldovei”. Autoritățile de la Chișinău nu au comentat, deocamdată, declarațiile.

În comunicat, Ambasada anunță că a urmărit desfășurarea evenimentelor de la Chișinău.

„Rusia salută o astfel de abordare rațională și sprijină dorința statelor de a-și determina independent viitorul, ținând cont de tradițiile și specificul lor civilizațional. Țara noastră respectă cu strictețe prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001. Nu intervine în treburile interne ale Moldovei, respectă suveranitatea acesteia, statutul de neutralitate și integritatea teritorială”, menționează Ambasada rusă.

Totodată, Ambasada Rusiei a declarat că „respectarea acestor principii, consfințite în Constituția Republicii Moldova, precum și renunțarea la un curs de confruntare cu Rusia, reprezintă o garanție a stabilității și prosperității Moldovei, a relațiilor de bună vecinătate și a unei cooperări egale și reciproc avantajoase între țările noastre”.

Am solicitat un comentariu de la serviciul de presă al Partidului de Guvernare, Acțiune și Solidaritate, în raport cu declarațiile Ambasada Rusiei la Chișinău. La momentul publicării știrii, nu am primit un răspuns.

Menționăm că conducerea Republicii Moldova a acuzat în repetate rânduri Rusia că încalcă neutralitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a țării, în condițiile în care în regiunea transnistreană continuă să staționeze, fără acceptul Chișinăului, Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), care număra în jur de 2500 de militari ruși.

Deși Chişinăul cere constant retragerea trupelor și munițiilor ruse din regiunea transnistreană, Moscova și administrația nerecunoscută de la Tiraspol spun că prezența acestui contingent este necesară pentru paza depozitelor de muniții de la Cobasna și menținerea misiunii de pacificare de pe Nistru.

Încă de la alegerea sa pentru prima dată în calitate de președinte al țării, dar și pe durata celor două mandate, Maia Sandu a declarat în repetate rânduri că Rusia trebuie să-şi retragă militarii din regiunea transnistreană, iar „misiunea de pace” rusească să fie înlocuită cu una civilă, cu mandat internațional, sub auspiciile OSCE şi ONU. Și Alianța Nord-Atlantică i-a cerut, anterior, Rusiei, să își retragă trupele din stânga Nistrului. Cererile, însă, așa și au rămasă fără un răspuns.

***

Suveranitatea Republicii Moldova a fost sărbătorită la Chișinău cu marș și cântece patriotice. Circa 10.000 de persoane au participat luni seara, 23 iunie, la Marșul Suveranității, o manifestație organizată de președinta Maia Sandu, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate.

Marșul „Suveranității” a început la monumentul Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Unele persoane au purtat costume tradiționale și au ținut drapele în mâini. La eveniment au fost surprinși președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu. Totuși, manifestația nu a decurs fără note politice, fiind menționate în discursurile ținute de unii oficiali și oameni de cultură viitoarele alegeri parlamentare.

În aceeași zi, socialiștii au ieșit în stradă. La manifestație au participat și deputați ai Blocului Socialiștilor și Comuniștilor, precum și liderii Partidului „Inima Moldovei”, Irina Vlah, și ai Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev. Protestatarii au criticat politicile partidului de guvernare și au îndemnat cetățenii să voteze împotriva PAS și a președintei Maia Sandu la viitoarele alegeri parlamentare.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: