Primarul Ion Ceban susține că ar urma să fie vizat într-un dosar penal, „la indicația PAS”. Reacția partidului de guvernare
Full Article 2 minutes read

Primarul Ion Ceban susține că ar urma să fie vizat într-un dosar penal, „la indicația PAS”. Reacția partidului de guvernare

Primarul capitalei Ion Ceban este sigur că pe numele lui ar urma să fie intentat un dosar penal, după care ar urma să fie arestat. În cadrul ediției, din 1 februarie, a emisiunii „Rezoomat” de la realitatea.md, edilul a declarat că guvernarea ar pregăti acest scenariu încă din toamna anului trecut. Contactați de NM, reprezentanții partidului de guvernare a calificat informațiile drept „aberații”.

Moderatoarea emisiunii a amintit de faptul că Gheorghe Cavcaliuc, lider PACE și ex-șef-adjunct al IGP, cercetat penal și dat în urmărire, a declarat că deține informații, potrivit cărora primarul capitalei ar urma să fie acuzat de trădare de patrie, spălare de bani și finanțarea ilegală a partidului. În replică, edilul a menționat că știe că toate organele de drept ar fi cu ochii pe el.

Eu sunt sigur de asta și vorbesc despre acest lucru de mai mult de un an. Astfel de scenarii sunt măsluite în laboratoarele PAS din septembrie 2022. (…) Au pus pe toți în funcții, de la SIS, CNA, Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală să tot caute. Nu au găsit nimic până în ziua de astăzi și nu au ce să găsească. Și atunci li s-a dat indicația să inventeze ceva, eu v-am spus despre asta mai demult”, a spus Ceban, în cadrul emisiunii „Rezoomat”.

Edilul a dat de înțeles că guvernarea s-ar teme de o eventuală înfrângere în alegerile locale.

„Ei au acum o frică cronică, din cauza faptului că pierd puterea. Ei nu au cum să câștige aceste alegeri, pentru că nu au furnizat nimic la nivel de țară și ne-au sărăcit pe toți. Respectiv vor căuta orice modalități de a împiedica procesul”, a declarat Ceban.

Edilul mai spune că nu există premise pentru a fi învinuit de finanțare ilegală a partidului, întrucât deocamdată nu are nicio cheltuială legată de activitatea formațiunii politice.

Contactați de NM pentru un comentariu la scenariul lui Ion Ceban, reprezentanții PAS au menționat: „Sunt aberații menite să îi ascundă incompetența”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: