Irina Vlah, nemulțumită de organizarea Adunării Naționale: „E straniu că șefa statului a decis că putem să adunăm atâta lume”
Full Article 2 minutes read

Irina Vlah, nemulțumită de organizarea Adunării Naționale: „E straniu că șefa statului a decis că putem să adunăm atâta lume”

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah nu va participa la Adunarea Naţională „Moldova Europeană”. Guvernatoarea de la Comrat afirmă că susţine aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, dar nu și evenimentul de pe 21 mai. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Descifrat” de la Agora.

„Ce facem la această adunare? Suntem în stare de urgență şi e straniu că șefă statului a decis că putem să adunăm atâta lume. Consider că este platformă de risc, în condițiile în care suntem. Dacă vorbim despre aderare, trebuie să promovăm acest curs între oameni, trebuie să creăm condiții, trebuie să ridicăm calitatea vieții. Cetățenii trebuie să înțeleagă de ce noi mergem pe acest drum. Haideți, ieşim la miting şi calitatea vieţii va fi mai bună decât a fost ieri? Cred că trebuie să ne unim forțele pentru a rezolva problemele oamenilor: majorăm salarii, pensii, majorăm calitatea vieţii”, a declarat Irina Vlah.

***

Maia Sandu a anunțat despre convocarea, pentru data de 21 mai, a Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei. Ulterior, șefa statului a comunicat jurnaliștilor cine se va ocupa de organizarea Adunării.

Mai multe partide din Moldova au declarat că vor participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Unele au spus că vor decide în dependență de discuțiile care le vor avea cu „autorul acestei inițiative”, altele au declarat că vor veni la eveniment „dar cu o altă poziție”. Un partid a anunțat că va participa la Adunare și va „reitera în fața poporului susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova”, în același timp va cere demisia Maiei Sandu și PAS.

Totodată, PMAN a fost deja rezervată pentru 21 mai și de Mișcare pentru Popor, de PSRM, dar și de alte organizații. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, spune că pentru a evita anumite incidente vor fi implicate instituțiile de ordine.

Liderul partidului MAN Ion Ceban informează că va răspunde pozitiv la solicitarea Cancelariei de Stat în privința organizării cu titlu gratuit a Adunării Naționale „Moldova Europeană”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: