Legea privind „agenții străini”, susținută în lectura a II-a de un singur deputat. Vor înceta protestele în Georgia?
Full Article 1 minutes read

Legea privind „agenții străini”, susținută în lectura a II-a de un singur deputat. Vor înceta protestele în Georgia?

Parlamentul Georgiei a renunțat la proiectul de lege care prevedea „înregistrarea agenților străini”. Anunțul a fost făcut, pe 10 martie, de către președintele legislativului georgian, Șalva Papuașvili. 

Potrivit BBC, în lectura a II-a, proiectul de lege a fost votat de 35 de deputați, dintre care „pro” a votat unul singur. În total, la ședință au participat 112 parlamentari. Majoritatea s-a abținut de la vot.

Amintim că, pe 7- 9 martie, la Tbilisi s-au desfășurat proteste violente, în cadrul căruia demonstranții au aruncat cu pietre în polițiști, iar aceștia au utilizat furtunuri cu apă și spray lacrimogen pentru dispersa mulțimea.

Manifestanții au cerut retragerea proiectului de lege, apoi eliberarea persoanelor reținute – circa 130. După ce autoritățile au dat curs solicitării, demonstranții au cerut, în seara de 9 martie, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

În cadrul manifestației a fost incendiat steagul Rusiei, unde funcționează o lege asemănătoare cu privire la „agenții străini”, adică persoanele și organizațiile despre care Moscova consideră că ar primi bani din afara țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: