Lider înnăscut! Serviciul de telefonie mobilă Unité de la Moldtelecom – 14 ani de dezvoltare continuă

Serviciul de telefonie mobilă Unité, al companiei Moldtelecom, împlinește, la 1 martie, 14 ani de la lansare. O perioadă scurtă, dar în care a reușit să atragă aproape jumătate de milion de abonați. Este, de asemenea, singura companie din domeniu numărul de abonați al căreia este în continuă creștere.

Unité este serviciul de telefonie mobilă din Republica Moldova care a cunoscut cea mai rapidă evoluție, care s-a dezvoltat cu forțe proprii, fără investiții și experți din exterior. Este compania care a reușit să unească tot ce e mai bun și să demonstreze că tehnologiile avansate și serviciile de calitate pot fi dezvoltate și pe plan local.

Istoria Unité a început pe 1 martie 2007, atunci când  Moldtelecom a lansat propriul serviciu de telefonie mobilă, devenind al treilea operator în acest domeniu în Republica Moldova. Unité a venit cu tehnologii și abordări noi pentru țara noastră, dar și cu cel mai rapid internet pentru acele timpuri – 2,4 Mbps. Bineînțeles, un adolescent care la 1 martie va împlini 14 ani va considera  o astfel de  viteză „din era dinozaurilor”, dându-și cu greu seama că cu doar 14 ani în urmă lumea era atât de „arhaică”. Unité a fost însă mereu în pas cu timpul și a avansat extrem de rapid. Astfel, în 2015, a lansat rețeaua mobilă Unité LTE 4G+, cu o viteză de acces la internet mobil de până la 175 Mbps.

Viteza 4G+ oferă posibilitatea de a descărca şi încărca fişiere de mari dimensiuni, realiza videoconferinţe, asculta muzică online, privi filme în calitate HD sau 3D, juca online şi utiliza aplicaţiile preferate, toate fără întreruperi și într-un timp record.

În 2020, Moldtelecom a finalizat cu succes ambele etape din planul de extindere a rețelei LTE Advanced. Astăzi, toate centrele raionale din țară, dar și alte 53 de localități, dispun de acoperire 4G+. Totodată, nivelul de acoperire a rețelei Unité 4G a crescut de patru ori pe întreg teritoriul țării, iar în fiecare centru raional gradul de acoperire este de 100%.

Unité a evoluat  continuu. S-a dezvoltat  mereu rapid și sigur. Și nu doar a rezistat, pur și simplu, în timp, deși unii tratau cu scepticism acest serviciu lansat de Moldtelecom, dar a cucerit o cotă importantă de piață datorită serviciilor sale de cea mai înaltă calitate și a ofertelor atractive la nivel național.

Unité este singurul operator care oferă un abonament Nelimitat PE BUNE – adică trafic internet mobil Nelimitat, SMS-uri și minute naționale NELIMITATE, minute în rețeaua Unité și Moldtelecom NELIMITATE, la doar 99 de lei! Poți să zbori. De asta și recomandăm Fly Magic.

Fidelitatea față de clienții săi, inclusiv în cele mai complicate situații, este apreciată. În 2020, când piața telefoniei mobile a scăzut, Unité  a fost singurul operator din Republica Moldova al cărui număr de utilizatori a crescut, cu 7,5%, în timp ce numărul de utilizatori ai celorlalte companii a scăzut cu 8-12%, conform datelor pentru primele nouă luni, furnizate de Agenția de reglementare în domeniu. Unité a fost și singurul operator care și-a majorat cota de piață în 2020.

Moldtelecom rămâne lider și la traficul generat de utilizatorii de internet mobil dedicat. Astfel, aproximativ 54% din tot traficul a fost generat de către abonații Moldtelecom. Datorită ofertelor generoase, Moldtelecom este lider la capitolul media de trafic generat de utilizatorii de acces la Internet mobil prin intermediul smartphone – 6,3 GB. Adică de două ori mai mult decât indicele principalului competitor pe acest segment de piață.

Grija față de clienți face ca Unité să înregistreze cel mai mic număr de abonați care se portează la alte companii. În același timp, ocupă locul doi după numărul de utilizatori portați de la alte companii. Doar în primele nouă luni ale anului trecut, la Moldtelecom-Unité s-au portat aproape 22.000 de utilizatori. Și nu este de mirare, dacă analizăm ofertele  generoase: de exemplu, toți cei care se portează acum la Unité, beneficiază de 50% reducere la internet fix și Televiziune digitală timp de șase luni. În plus, primesc și cel mai performant echipament wi-fi.

Moldtelecom este lider și la capitolul inovații și soluții pentru clienții săi în contextul crizei pandemice. A fost primul operator care a lansat serviciile „Comandă acum”, „Solicită portare” și „Livrare acasă” fără a mai fi necesar sa vii în magazin. Iar grație aplicației MyMoldtelecom, oferă posibilitate clienților să dețină controlul deplin și să gestioneze conturile personale și serviciile, dar și ale membrilor de familie, oricând și oriunde ar fi. Dintr-o singură accesare, își verifică toate conturile, achită facturile, transferă bani pe contul altor persoane sau poate să activeze opțiuni adiționale, fără a se deplasa la magazinele Moldtelecom-Unité.

Moldtelecom, sub brandul Unité, datorită serviciilor sale de telefonie mobilă și Internet mobil, este un jucător important pe piața Republicii Moldova, care concurează cu doi giganți cu capital străin. Moldtelecom este singura companie din acest domeniu, din țara noastră, care a crescut și s-a dezvoltat cu forțe proprii, cu experiență și experți naționali.

În pofida concurenței acerbe și a pieței mici, Unité, ca parte a Moldtelecom, a reușit să se transforme în rețea națională și modernă, să corespundă așteptărilor clienților săi și standardelor tot mai înalte. A investit mereu în calitate și și-a crescut treptat cota pe piață. A menținut și propune în continuare cele mai atractive tarife. Oferă cea mai largă gamă de servicii la nivel național.

La cei 14 ani ai săi, serviciul Unité de la Moldtelecom devine tot mai influent și apreciat, vizibil și solicitat. Este parte a unei companii lider pe piață, care și-a îmbunătățit semnificativ performanțele în anul 2020, și își consolidează zi de zi poziția. Unité este singurul brand național în domeniul său care demonstrează că inovațiile și calitatea nu e neapărat să fie de import.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Federația de Lupte din Republica Moldova

Bronz pentru Moldova la Campionatul European de lupte U20 din Italia

Luptătoarea din Republica Moldova, Gabriela Rudoi, a obținut medalia de bronz la Campionatul European Under 20 din Italia. Informația a fost comunicată pe 5 iulie de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Potrivit instituției, în urmă cu câteva zile, și luptătorul de stil greco-roman Maxim Sarmanov a obținut bronzul pentru țara noastră, la același campionat.

Potrivit Comitetului, Gabriela Rudoi a concurat la categoria de 62 kg și le-a învins pe Marijana Sumski (Croația), Selma Nord (Suedia) și Nella Honkaniemi (Finlanda).

Federația de Lupte din Republica Moldova susține că Gabriela Rudoi a pierdut doar în fața reprezentantei Germaniei.

olympic.md

Recent, și luptătorul de stil greco-roman Maxim Sarmanov (55 kg) a obținut medalia de bronz la Campionatul European U20 din Italia. El i-a învins pe Peter Totok (Ungaria), Jakub Sedlak (Cehia) și Dragoș Draga (România).

olympic.md
Getty Images/imagine simbol

Întârziere de peste 28 de ore. Pasagerii zborului Paris–Chișinău pot solicita o compensație de 400 euro

Zborul de pe ruta Paris–Chișinău, care a suferit o defecțiune tehnică la aeronavă, a înregistrat o întârziere de peste 28 de ore. Cei 189 de pasageri ai cursei au dreptul să solicite o compensație în valoare de 400 de euro. Informația a fost comunicată de Autoritatea Aeronautică Civilă, care a anunțat că decolarea noii aeronave, identificată de operatorul aerian, a fost programată pentru ora 14:20, ora locală Paris. Astfel, ținând cont de cele comunicate de Autoritate, zborul ar fi trebuit deja să decoleze.

Autoritatea Aeronautică Civilă a precizat că zborul care a înregistrat întârzieri este operat de SkyUp Malta.

„Zborul întârziat Paris–Chișinău urmează să decoleze în aproximativ 40 de minute, (14:20 ora locală Paris) având la bord 189 de pasageri”, au comunicat reprezentanții Autorității Aeronautice în jurul orei 15:00.

Reprezentanții Autorității au mai spus că „întârzierea este de peste 28 de ore, iar potrivit reglementărilor în vigoare privind drepturile pasagerilor, aceștia pot solicita o compensație în valoare de 400 euro per pasager, având în vedere distanța ortodromică”. „De asemenea, în astfel de situații, operatorul are obligația de a asigura hrană, băuturi, cazare și transport pentru pasagerii afectați. În cazul în care nu li s-au oferit aceste servicii, pasagerii sunt încurajați să se adreseze cu o petiție Autorității Aeronautice Civile”, au declarat reprezentanții instituției.

Amintim, cu câteva ore în urmă, la ora 11:04, reprezentanții Autorității Aeronautice Civile anunțau că un zbor de pe ruta Paris–Chișinău înregistrează o întârziere semnificativă din cauza unei defecțiuni tehnice la aeronavă. Instituția preciza că operatorul aerian a identificat deja o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor „urmează să înceapă în scurt timp”.

Ai zbor întârziat, anulat sau bagaj pierdut? Vezi aici drepturile pasagerilor avia.

Eric Vryn/Getty Images

Inundații în Texas: cel puțin 24 de persoane au murit; peste 20 de copii sunt dați dispăruți

În partea centrală a statului Texas, SUA, pe 4 iulie, a avut loc o inundație majoră cauzată de o ploaie torențială. Potrivit BBC, cel puțin 24 de persoane au murit, iar alte 25 sunt date dispărute. Conform informațiilor din presă, au dispărut aproximativ 23 de persoane dintr-o tabără creștină de vară pentru fete, Camp Mystic, situată în această zonă. Salvatorii au reușit să evacueze 237 de persoane.

„Râul Guadalupe din Hunt continuă să crească rapid și a atins a doua cea mai mare cotă din întreaga istorie a măsurătorilor, depășind nivelul inundațiilor din 1987”, au anunțat despre inundații reprezentanții Serviciului Național de Meteorologie al SUA.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a numit evenimentul o catastrofă și a semnat o declarație de urgență, oferind salvatorilor acces la toate resursele necesare. Guvernatorul a promis, de asemenea, că căutările persoanelor dispărute vor continua neîntrerupt. Pentru salvarea și evacuarea locuitorilor, în stat au fost implicate elicoptere și vehicule militare tactice. În total, serviciile de urgență au salvat 237 de persoane.

Președintele SUA, Donald Trump, a numit inundațiile „șocante și îngrozitoare”. În tot statul, evenimentele festive dedicate Zilei Independenței de 4 iulie au fost anulate.

Tragedie pe Nistru: un tânăr din Tiraspol, aflat pe un scuter acvatic, nu a observat cablul feribotului

Un tânăr din Tiraspol și-a pierdut viața în seara zilei de 4 iulie, în timp ce se plimba cu un scuter acvatic pe râul Nistru. Potrivit salvatorilor locali, tânărul în vârstă de 25 de ani a lovit cu viteză mare un cablu metalic întins peste râu, în zona traversării cu feribotul.

Tragedia s-a produs sub privirile mai multor martori, care au încercat să-l avertizeze pe tânăr despre pericol, însă acesta nu a reușit să reacționeze la timp.

De asemenea, un bărbat de 36 de ani, aflat pe feribot, a fost rănit din cauza forței provocate de cablul întins.

mvdpmr.org
Instagram

Întârziere pe un zbor din Paris spre Chișinău. Autoritatea Aeronautică Civilă anunță verificări

Un zbor de pe ruta Paris–Chișinău întârzie din cauza unei defecțiuni tehnice la aeronavă. Cel puțin asta a declarat Autoritatea Aeronautică Civilă, menționând că întârzierea este „semnificativă”. Potrivit instituției, operatorul aerian a identificat deja o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor „urmează să înceapă în scurt timp”.

„Potrivit informațiilor primite din partea operatorului aerian, zborul Paris – Chișinău a înregistrat o întârziere semnificativă cauzată de o defecțiune tehnică la aeronavă. Compania aeriană a identificat o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor urmează să înceapă în scurt timp”, au comunicat reprezentanții Autorității Aeronautice Civile pe 5 iulie.

Totodată, instituția a adăugat că va verifica dacă operatorul aerian a oferit pasagerilor asistența necesară, conform prevederilor cadrului normativ privind protecția consumatorilor. „Reiterăm că pasagerii au dreptul la informare și sprijin în astfel de situații, iar respectarea acestor obligații este monitorizată cu prioritate”, au adăugat reprezentanții Autorității Aeronautice Civile.

Autoritatea nu a precizat despre ce operator aerian este vorba.

Potrivit informațiilor de pe online, zborul era programat pentru dimineața zilei de 4 iulie.

Actualizare: Zborul de pe ruta Paris–Chișinău, care a suferit o defecțiune tehnică la aeronavă, a înregistrat o întârziere de peste 28 de ore. Cei 189 de pasageri ai cursei au dreptul să solicite o compensație în valoare de 400 de euro. Informația a fost comunicată de Autoritatea Aeronautică Civilă, care a anunțat că decolarea noii aeronave, identificată de operatorul aerian, a fost programată pentru ora 14:20, ora locală Paris. Astfel, ținând cont de cele comunicate de Autoritate, zborul ar fi trebuit deja să decoleze. 

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: