Liderul organizației criminale „Machena”, condamnat pentru comandarea asasinării unui rival din închisoare. Câți ani va sta după gratii
Full Article 2 minutes read

Liderul organizației criminale „Machena”, condamnat pentru comandarea asasinării unui rival din închisoare. Câți ani va sta după gratii

Liderul organizației criminale „Machena” a fost condamnat pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale. Potrivit unui comunicat emis de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), acesta a primit 21 de ani de închisoare cu executare.

Potrivit PCCOCS, omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din Moldova, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupului infracțional din același penitenciar. În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale.

„Ca motiv al crimei comise, a servit dorința de fortificare a poziției organizației criminale conduse de el în coraport cu alte organizații criminale, precum şi să tăinuiască unele informații relevante altor infracțiuni similare”, anunță PCCOCS.

Pentru executarea asasinatului, învinuitul le promisese executorilor privilegii, precum şi avansarea în poziționarea ierarhică în cadrul organizației criminale conduse de el. Amintim, anterior procurorii i-au trimis în judecată și pe cei cinci executori ai crimei investigate, care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani.

La moment, inculpatul se află în detenție pentru crearea şi conducerea organizației criminale, precum şi pentru infracțiuni de șantaj şi pregătire de omor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: