Lituania îi avertizează pe rușii care intenționează să le treacă hotarul cu mașinile personale, înmatriculate în Rusia: „Le vom confisca”
Full Article 1 minutes read

Lituania îi avertizează pe rușii care intenționează să le treacă hotarul cu mașinile personale, înmatriculate în Rusia: „Le vom confisca”

Lituania anunță că va confisca mașinile înmatriculate în Rusia, care vor încerca să intre în țară, scrie publicația „Настоящее Время”. Declarații în acest sens au fost făcute de ministra de Interne a Lituaniei, Agne Bilotaite, precum și de viceministra de Externe de la Vilnius, Jovita Neliupsiene.

„Mașinile care sunt înmatriculate în Rusia trebuie confiscate, dacă intră în Lituania, iar acest control va fi asigurat de autoritățile vamale, pentru că aceasta este funcția lor, aceasta este munca și responsabilitatea autorităților vamale”, a declarat ministra de Interne a Lituaniei, Agne Bilotaite.

Viceministrul Afacerilor Externe de la Vilnius, Jovita Neliupsiene, a declarat, la rândul său, că Lituania nu va permite accesul mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul său, cu excepția cazurilor în care un cetățean va tranzita țara pentru a ajunge în Kaliningrad.

De menționat că Comisia Europeană a anunțat că rușilor li se interzice intrarea în Uniunea Europeană cu smartphone-uri personale, laptopuri, produse cosmetice și mașini înmatriculate în Rusia. Instituția europeană preciza că intrarea cu aceste lucruri în țările UE poate fi considerată drept „import interzis”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: