parlament.md

Litvinenco îi atenționează pe cei care se plâng de facturi mari la gaz că ar putea atrage atenția inspectorilor de integritate

Ministrul Justițiției Sergiu Litvinenco îi atenționează pe cei care se plâng de facturi mari la gaz că ar putea singuri să-și creeze „un mare deserviciu”. Într-o postare pe Facebook, Litvinenco afirmă că dorința unora de a se victimiza și de a ataca guvernarea ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor.

„Prin astfel de postări lacrimogene, ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc. Este periculos mai ales pentru funcționarii angajați la stat, fiindcă se poate verifica ușor dacă suprafața pentru care achită ei gazul coincide cu metrii pătrați indicați tot de ei în declarațiile de avere. Dacă suprafețele sunt diferite, vorbim fie de nedeclararea averii, fie de minimizare a suprafeței, deci și a prețului bunului. Ambele reprezintă încălcări ale legii și pentru ambele situații există pedeapsă. Inclusiv poate fi vorba de confiscarea averii. Așa că, mai atent cu gazul”, conchide ministrul.

Amintim că primarul capitalei Ion Ceban a publicat pe Facebook cea mai recentă factură pe care trebuie să o plătească pentru gaz. Edilul s-a arătat indignat de sumă, care depășește 4 200 de lei. Și președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul ediției din 13 ianuarie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, a dezvăluit că are de achitat luna aceasta peste 5000 de lei, sumă care „l-ar fi speriat”.

Între timp, cei din PAS au publicat un material prin care spun că Ceban este milionar, dar se plânge de factura la gaz. Primarul spune că va discuta cu juriștii și îi va ataca în instanță pentru calomnie.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Participarea contra plată? Poliția a documentat cazuri de remunerare la mitingul opoziției din capitală (VIDEO)

Cetățenii prezenți la mitingul organizat pe 26 iulie, în Chișinău, de patru partide de opoziție ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că a documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani.

Poliția a fixat mai multe cazuri în care s-au oferit și primit mijloace financiare, în schimbul prezenței la miting. Cei 300 de lei promiși la sfârșitul manifestației erau așteptați și de două minore, de 14 și 17 ani, din raionul Criuleni, după ce la telefon au fost convinse de un bărbat să vină la protest, ulterior urmând a fi remunerate financiar. (…) Atât cei care au achitat, cât și cei care au acceptat banii pentru a protesta – vor fi documentați”, se arată în comunicat.

Potrivit IGP, oamenii legii întreprind măsuri pentru a stabili tot spectrul de acțiuni al celor care au încălcat legea.

Poliția susține dreptul la întrunirea pașnică, garantat de lege, însă orice abatere de la cadrul legal-inclusiv influențarea participanților prin recompense materiale-va fi documentată și sancționată conform legislației în vigoare”, a subliniat IGP.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS”, „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: