Luptătorul moldovean Valeriu Mircea a devenit campion mondial
Full Article 1 minutes read

Luptătorul moldovean Valeriu Mircea a devenit campion mondial

Luptătorul de arte marțiale mixte, Valeriu Mircea, a devenit noul campion mondial în categoria de până la 70 de kilograme. Bătălia a avut loc în seara de 17 februarie, în cadrul galei KSW 91, desfășurată în orașul Liberec din Cehia, scrie Radio Chișinău.

Evenimentul a fost găzduit de „Home Credit Arena”, cu o capacitate de nouă mii de persoane.

După trei victorii consecutive, cunoscut sub numele de „The Solitary Wolf”, Valeriu Mircea a luptat împotriva luptătorului ceh Leo Brichta.

Sportivul moldovean acumulează 29 de victorii în cariera sa, cea mai recentă fiind înregistrată în luna iunie a anului trecut, când l-a învins pe polonezul Roman Szymanski.

Gala KSW este una dintre cele mai prestigioase promoții de arte marțiale mixte din Europa.

Valeriu Mircea a declarat că și-a dorit să aducă centura acasă, pentru ca să demonstreze că în Republica Moldova există, cu adevărat, sportivi foarte talentați.

Printre susținătorii săi s-a numărat și logodnica sa, Anastasia Nichita, campioană mondială și europeană la lupte.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: