Mai multe servicii medicale s-au ieftinit. Cât costă o ședință de hemodializă
Full Article 1 minutes read

Mai multe servicii medicale s-au ieftinit. Cât costă o ședință de hemodializă

Mai multe servicii medicale din Republica Moldova s-au ieftinit, anunță Compania Națională de Asigurare în Medicină (CNAM) într-un comunicat publicat pe 27 iunie. 

Tariful pentru investigaţia citopatologică a frotiului cervico-vaginal, inclusiv în screeningul cervico-vaginal, a fost micșorat în jumătate, de la 125 de lei la 62 de lei.

Totodată, tariful unei ședințe de hemodializă a fost redus de la 2 395 de lei la 1 995, iar al celei de hemodiafiltrare – de la 2 645 de lei la 2 195 de lei.

Alte poziții noi incluse în document se referă la transplantul de membrană amniotică pe suprafața oculară și la transplantul de scleră, pentru ambele fiind stabilit tariful per caz tratat, care include în afară de costul operației de transplant și cheltuielile de spitalizare, cele paraclinice.

Reducerea se datorează implementării metodei automate de efectuare a investigației de laborator și utilizării utilajului performant. Modificările aprobate recent de Guvern la anexa Hotărârii cu privire la tarifele pentru serviciile medico-sanitare au fost publicate în Monitorul Oficial.

Serviciile sunt prestate de instituțiile medicale încadrate în sistemul de asigurare obligatorie de asistență medicală și finanțate din fondurile AOAM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: