Tauber a oferit detalii despre ce ar fi făcut în Israel: „Servicii medicale legate de sănătatea femeilor”
Full Article 3 minutes read

Tauber a oferit detalii despre ce ar fi făcut în Israel: „Servicii medicale legate de sănătatea femeilor”

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, susține că a plecat în Israel în scopuri medicale legate de planificarea familiei și a rugat presa să nu speculeze pe acest subiect. Parlamentara a refuzat să spună dacă a avut sau nu o întrevedere cu liderul formațiunii politice, Ilan Șor”, care s-ar ascunde de justiția moldovenească în Israel.

„Chiar dacă sunt deputat, ca fiecare dintre dumneavoastră, am tot dreptul să utilizez serviciile medicale. Investigațiile au fost planificate de mult timp, încă înaintea ridicării imunității. Așa că vă rog să nu speculăm, pentru că Israel, ca și altă țară, prestează anumite servicii medicale care nu sunt prestate în Moldova. Sunt lucruri personale, dar în documentele care au fost oferite instanței de judecată totul este scris foarte clar. (…) Sunt unele servicii medicale legate de sănătatea femeilor și de planificare a familiei, care nu sunt prestate în țara noastră”, a declarat Tauber pentru presă.

Întrebată dacă s-a întâlnit în Israel cu deputatul fugar Ilan Șor, Tauber a refuzat să răspundă, motivând că este așteptată la ședința Comisiei juridice a Parlamentului, întrunită în ședință pentru a dezbate cererile procurorului general interimar Dumitru Robu prin care a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber.

***

De menționat că deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a fost surprinsă la sfârșitul săptămânii trecute în Israel, chiar dacă acesteia i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara. Parlamentara susținea că a plecat pentru a efectua o examinare medicală. Reprezentanții Procuraturii Generale au spus pentru NM că procurorul de caz i-a refuzat cererea deputatei de a pleca peste hotare, decizie contestată de Tauber la judecătorul de instrucție. Cel din urmă i-a permis deplasarea, însă procurorii au contestat hotărârea.

Tot în Israel s-ar afla, potrivit mai multor surse media, și președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, deși acesta nu a recunoscut niciodată acest lucru. Șor a părăsit Republica Moldova încă în anul 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare.

Speakerul Parlamentului, Igor Grosu, a comentat plecarea vicepreședintei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în Israel. Potrivit lui Grosu, Moldova „îi așteaptă pe toți acasă”. „Dacă vine ea, e bine. Dacă vin împreună – e minunat. Veniți acasă măi, copii, veniți la Patrie”, i-a îndemnat Igor Grosu pe Șor și Tauber.  În reacție, într-un live de la Aeroportul Chișinău, Tauber i-a cerut lui Grosu să-și „pregătească valiza” pentru că, spunea ea, în ziua în care Șor va apărea din nou în țară, lucru care ar urma să se întâmple în curând, „Grosu va avea la dispoziție cel mult 10-15 minute pentru a părăsi țara”. Tauber a dat atunci asigurări că nu are gând să părăsească țara.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: