Ce decizii au adoptat membrii Consiliului Suprem de Securitate în ședința de astăzi?
Full Article 2 minutes read

Ce decizii au adoptat membrii Consiliului Suprem de Securitate în ședința de astăzi?

Membrii Consiliul Suprem de Securitate (CSS) au ascultat raportul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), instituția responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilității prețurilor. CSS a recomandat BNM să analizeze efectele intervențiilor sale de până acum și să le corecteze dacă acestea nu sunt eficiente. Despre aceasta a anunțat președinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, pe 31 ianuarie.

„Majorarea prețurilor la nivel internațional este o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendință”, a spus președinta.

Între timp, Maia Sandu a reiterat că Guvernul urmează să continue politica de susținere a categoriilor cele mai afectate de creșterea prețurilor.

„Executivul urmează să vină cu resurse suplimentare, la cele deja alocate pentru creșterea pensiilor și a compensațiilor la plata resurselor energetice, pentru a ajuta cetățenii să treacă mai ușor prin această criză”, a menționat Maia Sandu.

La fel, șefa statului a accentuat că Guvernul trebuie să continue reformele destinate îmbunătățirii mediului de afaceri pentru a asigura o creștere economică robustă și incluzivă.

Consiliul Suprem de Securitate a fost astăzi convocat în ședință pentru a discuta situația macroeconomică curentă a țării, principalele tendințe și provocări ale anului 2022.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: