Memoriile opozantului Alexei Navalnîi, inclusiv din colonie, vor fi cuprinse într-o carte – „Patriot”. Când va fi lansată
Full Article 3 minutes read

Memoriile opozantului Alexei Navalnîi, inclusiv din colonie, vor fi cuprinse într-o carte – „Patriot”. Când va fi lansată

Memoriile opozantului rus Alexei Navalnîi, găsit mort la mijlocul lunii februarie într-o închisoare din Siberia, în care își ispășea pedeapsa, vor fi publicate. Cartea, care se va numi „Patriot”, va fi lansată în Statele Unite ale Americii. Prima ediție va număra jumătate de milion de exemplare. Cartea va putea fi găsită, de asemenea, în alte câteva țări, scrie Meduza, cu referire la The New York Times. Potrivit sursei, ediția în limba rusă va fi, de asemenea, disponibilă pentru cititori.

Navalnîi a început să lucreze la memoriile sale în 2020, după ce a fost otrăvit de Noviciok. Cea mai mare parte a cărții, potrivit editorului, a fost scrisă în Germania. Un reprezentant al editurii a spus că însăși politicianul a scris memoriile, dictând unele părți. Memoriile, potrivit editorului, includeau corespondența nepublicată anterior a lui Navalnîi din colonie. Soția politicianului, Iulia Navalnaia, a lucrat cu editorul pentru a edita manuscrisul.

Potrivit editorului, cartea spune povestea tinereții lui Navalnîi, cariera sa politică, căsătoria și familia, atentatele asupra vieții sale și atacurile asupra celor dragi. Văduva politicianului, Iulia Navalnaia, scrie The New York Times, a numit memoriile sale „cea mai recentă demonstrație de sfidare” care îi va „inspira pe alții să susțină ceea ce este corect”.

Potrivit sursei citate, cartea cu memoriile din ultimii ani de viață ai opozantului rus va fi lansată pe 22 octombrie, simultan în mai multe limbi.

Decesul lui Alexei Navalnîi

Amintim că Alexei Navalnîi, cunoscut drept principalul critic al președintelui rus Vladimir Putin, a fost declarat mort pe 16 februarie. Acesta s-a stins din viață în închisoarea IK-3 din Siberia, unde era deținut din motive politice. Potrivit actului de constatare a decesului, întocmit de autoritățile ruse, Navalnîi ar fi decedat din „cauze naturale”. Politicianul a fost înmormântat pe 1 martie, la cimitirul „Borisov” de la Moscova.

Familia și echipa lui Alexei Navalnîi, lideri politici din întreaga lume, inclusiv de la Chișinău, și oameni de rând îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin că l-a omorât pe disident. Iar Iulia Navalnaia a anunțat că va continua lupta soțului său și a promis să-l tragă la răspundere pe Putin și anturajul său pentru asasinatul politicianului.

Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani. Vezi cine era Alexei Navalnîi și de ce a fost declarat principalul opozant rus AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: