Microinvest și EFSE Entrepreneurship Academy susțin afacerile locale în lupta împotriva pandemiei
Full Article 4 minutes read

Microinvest și EFSE Entrepreneurship Academy susțin afacerile locale în lupta împotriva pandemiei

Marea provocare a anului 2020, pandemia COVID-19, a avut un impact semnificativ asupra economiei țării și mediului de afaceri, în special a întreprinderilor micro, mici și mijlocii, care încă înfruntă consecințele acesteia. Cu scopul de a susține afacerile locale, Microinvest, în parteneriat cu EFSE Entrepreneurship Academy, lansează o serie de webinare pentru instruirea antreprenorilor în mai multe arii semnificative pentru întreprinderi: bugetare, raportare, vânzări și resurse umane.

Începând cu februarie, timp de 4 luni consecutive, clienții Microinvest vor primi consultanță  de la traineri de talie internațională de la School of Business Communications, care vor desfășura lunar câte una din următoarele tematici:

  • Excel pentru afaceri. Operațiuni în Excel și Google Sheets
  • Cum „coasem” găurile în buget
  • „Cu ce vă pot ajuta” și alte 15 greșeli absurde care îți reduc vânzările
  • Leadership și motivare conform tehnologiei internaționale Strength Deployment Inventory

Scopul principal al webinarelor este de a pregăti antreprenorii să răspundă eficient la aceste vremuri, caracterizate prin turbulențe economice, ajutându-i să dobândească abilități care să le sporească rezistența și să asigure buna funcționare a afacerilor.

Subiectele, selectate cu minuțiozitate, au drept scop să îmbine aspectele practice cu cele teoretice și să fie maxim utile pentru desfășurarea activității antreprenoriale. Acestea sunt orientate spre îmbunătățirea abilităților de lucru cu datele pentru o analiză eficientă, necesară în procesul de planificare și realizare a obiectivelor strategice, pregătirea bugetului, astfel încât să se evite deficitul bugetar, dar și îmbunătățirea tehnicilor de vânzare și a celor comunicaționale, pe care orice lider ar trebui să le cunoască.

„Suntem mereu aproape de clienții noștri, iar pentru încrederea pe care ne-au oferit-o când au ales Microinvest în calitate de partener financiar, la rândul nostru le oferim, în aceste momente mai dificile, nu doar finanțare la condiții favorabile, dar și consultanță, care să-i ajute să depășească consecințele pandemiei. Prin intermediul acestei inițiative, ne propunem să sprijinim antreprenorii, să facilităm accesul acestora la informație, dar și să contribuim la îmbunătățirea  abilităților tehnice și manageriale ale întreprinzătorilor” declară Dumitru Svinarenco, director executiv al OCN Microinvest SRL.

„Accesul la finanțare responsabilă este o parte importantă a sprijinului pe care îl oferim antreprenorilor, pentru a depăși turbulențele economice actuale. Dar asta nu este tot. Conducerea unei afaceri în perioade de criză necesită, de asemenea, planificare, pivotare, cunoștințe financiare, dar și informația despre unde pot fi găsite resursele financiare și cum trebuiesc gestionate. EFSE Entrepreneurship Academy este specializată în oferirea acestui tip de educație valoroasă întreprinderilor locale, iar în asigurarea cu abilități de succes a acestui segment cheie de afaceri suntem încântați să ne unim forțele cu Microinvest, un partener important al IMM-urilor” a menționat Markus Aschendorf, Președintele EFSE Development Facility, conducătorul Entrepreneurship Academy.

____________________________________________________________________________

Microinvest este o organizație de creditare nebancară, cu capital străin, care își desfășoară activitatea în Republica Moldova, începând cu anul 2003. Potrivit Comisiei Naționale a Pieței Financiare, din rândul organizațiilor de creditare nebancară din țară, Microinvest este organizația cu cel mai mare portofoliu de credite. Compania oferă finanțare flexibilă pentru persoanele fizice și micul business, în condiții avantajoase și la momentul oportun.

EFSE Entrepreneurship Academy este o inițiativă a EFSE Development Facility, înființată în 2006 pentru a sprijini impactul pe termen lung al investițiilor EFSE asupra dezvoltării întreprinderilor micro, mici și mijlocii, precum și a gospodăriilor cu venituri mici. Academia cuprinde o serie de programe pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor locale în regiunea țintă EFSE, oferind antreprenorilor instruire, mentorat, șansa de a primi sprijin financiar și alte mijloace necesare pentru a transforma ideile bune în întreprinderi de succes.

Pentru mai multe informații despre EFSE Entrepreneurship Academy, vizitați www.efse.lu/entrepreneurshipacademy

 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: