Ministrul Economiei comentează privatizarea fabricii de sticlă: „Statul nu are nevoie de o fabrică de borcane”
Full Article 2 minutes read

Ministrul Economiei comentează privatizarea fabricii de sticlă: „Statul nu are nevoie de o fabrică de borcane”

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a declarat că statul nu are nevoie de o fabrică de borcane, „ceea ce este fabrica de sticlă în esență”. În contextul privatizării, Alaiba a spus că „noi avem o industrie întreagă de vinuri și avem o singură fabrică care produce aceste sticle și asta este o oportunitate”, adăugând că privatizarea fabricii trebuie să servească ca și instrument de mobilizare a investițiilor străine sau locale. Cu toate acestea, ministrul Economiei nu știe câți bani va obține statul în urma privatizării fabricii.

La emisiunea Ora Expertizei de la Jurnal TV, Alaiba a fost întrebat câți bani mizează să scoată Guvernul din privatizarea bunurilor.

„Nu cred că cineva poate să estimeze cât putem să aducem în buget direct. Ceea ce pot să vă spun e că statul nu are nevoie de o fabrică de borcane, ceea ce este fabrica de sticlă în esență și că unele privatizări trebuie să servească inclusiv ca și instrument de mobilizare a investițiilor străine sau locale cinstite. Important e ca banii să fie făcuți cinstit pentru a anima unele sectoare ale economiei. Or noi avem o industrie întreagă de vinuri și avem o singură fabrică care produce aceste sticle și asta este o oportunitate. Eu înțeleg că din păcate acest cuvânt „privatizare” nu este văzut cu ochi buni de cetățenii noștri dar asta e doar din motivul că ei nu au văzut o privatizare făcută într-adevăr transparent, în interesul statului”, a menționat Alaiba.

***

Pe 5 februarie 2024, directorul Agenției Proprietății Publice Roman Cojuhari anunța că se pregătește scoaterea la privatizare a întreprinderii de stat „Fabrica de Sticlă din Chișinău” și întreprinderii de stat Hotelul „Zarea”. Vor fi scoase la privatizare și unele societăți comerciale, comunica oficialul, dar nu înainte de a fi reorganizate. „Printre aceste societăți sunt Moldtelecom și un șir de tipografii cu capital de stat”, a menționa Cojuhari. Detalii AICI. Câteva zile mai târziu, Cojuhari declara că Moldtelecom rămâne în proprietatea statului și că întreprinderea nu va fi scoasă la privatizare. Cojuhari și-a cerut scuze pentru „greșeala” din 5 februarie cu privire la Moldtelecom. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: