Moldindconbank a acordat ajutor financiar Asociației Nevăzătorilor din Moldova
Full Article 2 minutes read

Moldindconbank a acordat ajutor financiar Asociației Nevăzătorilor din Moldova

Moldindconbank a oferit suport financiar în valoare de 45 de mii de lei pentru renovarea sediului Asociației Nevăzătorilor din Moldova. Clădirea a fost grav avariată în urma unui incendiu devastator de la sfârșitul acestei veri. Banca a oferit acest ajutor de Ziua Mondială pentru educația persoanelor cu dizabilități de vedere, care este marcată anual la 13 noiembrie.

Pompierii au luptat ore în șir cu flăcările care au distrus acoperișul, etajele întâi și doi ale blocului, dar și toate bunurile din interior.

„Pe data de 30 august, atunci când în municipiul Chișinău a fost o ploaie torențială, în sediul nostru a avut loc un incendiu devastator în rezultatul unui scurtcircuit, așa spun pompierii. Au ars ferestrele 3 uși, un geam mare, aparatura pentru persoanele cu dizabilități care se afla în încăpere. Pierderile noastre sunt de peste 2 milioane de lei, iar Moldindconbank ne-a ajutat mult să reparăm ce este mai urgent”, a povestit Dumitru Sclifos, administratorul Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

Moldindconbank a acordat ajutor financiar Asociației Nevăzătorilor din Moldova

În acest context, Moldindconbank a acordat un suport financiar de 45 de mii de lei pentru a restabili o parte din pierderile provocate de incendiu. Din acești bani au fost procurate trei uși, o fereastră și au fost acoperite o parte din costurile pentru renovarea acoperișului, complet distrus în urma incendiului.

„Vreau sa mulțumesc Moldindconbank pentru că printre primii au reacționat și ne-au ajutat cu surse financiare. Acum putem intra în iarnă și putem să prelungim lucrările. Acele 45 de mii de lei pe care ni le-ați acordat dvs. sunt o temelie pentru reparație și pentru toate necesitățile pe care le vom avea”, a adăugat Nicolae Ciobanu, specialist principal al Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

„Responsabilitatea sociala este parte a valorilor pe care le promovăm. Depunem tot efortul ca să fim alături de oamenii care au nevoie de ajutorul nostru în momente critice. Nu am putut rămâne indiferenți la solicitarea Asociației Nevăzătorilor din Moldova care a trecut prin aceste clipe de coșmar și vom face tot posibilul ca să-i ajutăm în continuare”, a declarat Tzvetanka Kroumova, președinte interimar al Moldindconbank.

Banca a realizat în acest an mai multe proiecte de responsabilitate socială în domenii-cheie, precum educație, sport, diversitate culturală și sănătate.

Moldindconbank – mereu alături!

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: